26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomePurmer-ZuidBewoonster Jennifer krijgt sleutel woning in Drontermeer

Bewoonster Jennifer krijgt sleutel woning in Drontermeer

Purmerend – “Om in deze onzekere tijd de sleutel te krijgen van je eerste woning, is heel bijzonder. Het geeft een positief gevoel en het houdt je bezig. In aanloop naar de verhuizing ben je in de weer met moodboards en spullen voor de inrichting. Dat is niet alleen erg leuk, ook een mooie afleiding.”, zegt Jennifer Laloli (27) uit Purmerend.

Jennifer was in haar element toen Wooncompagnie haar woensdag 29 april de sleutel overhandigde van haar appartement in plan Drontermeer. “De overhandiging verliep in verband met de coronamaatregelen anders dan anders, maar het was evengoed een speciaal moment. Ik kan niet wachten totdat ik kan beginnen met klussen.” aldus Jennifer.

Een eigen stek

“Ik heb altijd met ongelooflijk veel plezier bij mijn ouders gewoond en had het thuis heel goed,’ vervolgt ze. ‘Maar op een gegeven moment groeit het verlangen naar een eigen stek. Ik stond al sinds mijn achttiende ingeschreven als woningzoekende. De wachtlijsten zijn erg lang dus je kunt niet vroeg genoeg zijn.”

Een lift, binnentuin en zonnepanelen

Wooncompagnie realiseerde op de voormalige schoollocatie in de Purmer-Zuid 30 appartementen voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het plan Drontermeer omvat 13 startersappartementen en 17 maisonnettewoningen. Het complex beschikt over een lift en een binnentuin. De woningen zijn aangesloten op het Stadsverwarmingsnet en op het dak van het complex prijken zonnepanelen.

Woning is gunstig ingedeeld

Jennifer zegt meer dan tevreden te zijn over de woning. “Het huis is gunstig ingedeeld, erg licht en comfortabel. Ik heb een benedenwoning, maar deel evengoed mee in het gebruik van de zonnepanelen. Dat vind ik een goede zaak. Zo zijn we samen energiebewust bezig en besparen we op onze vaste lasten.”

Iedereen leeft op afstand mee

Na de sleuteloverhandiging door de verhuisadviseur van Wooncompagnie is ze meteen begonnen met behangen en schilderen. Ik krijg de komende tijd hulp van mijn ouders, omdat we één huishouden zijn, kan dit. Daarnaast helpen twee goede vrienden me. Zij zullen niet tegelijkertijd aanwezig zijn en natuurlijk worden de coronamaatregelen in acht genomen. Het moet zo veilig mogelijk voor iedereen.’ 

Gedachten verzetten

Normaal gesproken staat Jennifer voor de klas. ‘Ik mis de schoolkinderen en mijn dagelijkse werkzaamheden erg, maar door het klussen kan ik even mijn gedachten verzetten.’

Relevant artikel:

Start bouw 30 sociale huurwoningen Drontermeer –

Purmerend – Op de voormalige schoollocatie Purmer-Zuid, gelegen aan het Drontermeer, bouwt woningcorporatie Wooncompagnie 30 sociale huurwoningen. Van Wijnen realiseert de bouw van deze 30 appartementen, bestaande uit dertien appartementen van 45m2 en zeventien appartementen van 70m2. Voor de ontwikkeling van het plan is intensief samengewerkt met een participatiegroep, waarin buurtbewoners, de gemeente en Wooncompagnie …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. Hartelijk gefeliciteerd: na jaren op de wachtlijst een échte woning.

  Wel jammer dat het project niet af is: de nieuwe bewoners kunnen niet eens met een auto op het terrein komen. Dat gaat ongetwijfeld problemen met leveranciers opleveren.

  Ze kunnen zelfs geen gebruik maken van de nieuwe parkeervakken bij de bestaande bouw én niet omdat de aanwonenden dit verhinderen. Neen, dat is een besluit van de partijen die betrokken zijn bij de realisatie van dit fraaie project.

  De aanwinenden hebben zo’n 10 maanden fikse overlast én gevaarlijke verkeerssituaties op de koop toegenomen omdat zij duidelijk hun voorkeur uit hebben gesproken voor definitieve bouw i.p.v. de in eerste instantie beoogde “containerwoningen”.

  Voor alle gelukkigen die een nieuwe woning aan het Drontermeer mogen betrekken; hopelijk is het project heel snel écht af, kunnen jullie makkelijk de nieuwe woning bereiken én, na het klussen en sjouwen, genieten van de woning in een fraaie omgeving.

  Proficiat allemaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.