Purmerend

Voorbijganger steekt hond in Purmerend: “Je merkt dat ‘ie veel pijn heeft”

Purmerend – De hond van een 69-jarige Purmerender is gisteren tijdens een rondje door de wijk Wheermolen door een voorbijganger gestoken.

Dat gebeurde rond 19.00 uur, toen de Purmerender en zijn 19-jarige kleinzoon Rakker uitlieten en bij het bruggetje tussen de Citerstraat en de Gouwzeestraat pauzeerden. 

“Ze stonden de eendjes te voeren en naar de pulletjes te kijken, toen er plotseling een meneer vlot of hen kwam afopen”, vertelt Diana, dochter van de 69-jarige Purmerender en moeder van de 19-jarige, aan mediapartner NH-Nieuws. “De hond deinsde terug, en de man liep door, maar maakte in het voorbijgaan wel een steekbeweging.”

‘Rare man’ 

Hoewel de twee de voorbijganger een ‘rare man’ vonden, leek er niets aan de hand. “Maar toen mijn vader Rakker thuis afdroogde, ontdekte hij alsnog een wond in z’n flank”, gaat Diana verder. Bij de dierenarts bleek het om een zes centimeter diepe steekwond te gaan, die met drie krammen is gehecht.

Het lijkt erop dat de dader een zakmes heeft gebruikt. “Hij heeft geluk gehad, want mes is alleen in zijn vetlaag gekomen. Maar het had niet veel gescheeld of zijn long was geraakt.”

De 9-jarige Rakker komt er volgens Diana weer bovenop, al zal dat wel wat tijd kosten. “Je merkt dat ‘ie veel pijn heeft. Hij loopt sloom en kan moeilijk opstaan”, vertelt ze. Ook haar vader en zoon zijn behoorlijk ‘van de rel’ door de gebeurtenissen. “Mijn vader heeft zelfs lichamelijke klachten.” 

Aangifte

De Purmerender heeft inmiddels aangifte gedaan van dierenmishandeling. “We hebben vandaag 2,5 uur op het bureau gezeten om verklaringen af te leggen”, aldus zijn dochter. ‘Via via’ heeft ze gehoord dat er inmiddels een verdachte is aangehouden, maar dat kan de politie niet bevestigen. 


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Wtf??
  Zo maar een hond steken?
  En de volgende keer een mens?
  Dan ben je dus gewoon knettergek.
  Goddank is (om met de dochter te spreken) de vermoedelijke randdebiel opgepakt.
  Moeten ze hem nog wel vasthouden.
  Tsjonge tsjonge, het moet toch niet gekker worden.
  Sterkte voor de hond Rakker, zijn baasje en allen die Rakker een warm hart toedragen.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: