Volendam

20.000 mondkapjes voor Dijklander Ziekenhuis van handbalvereniging KRAS Volendam

Volendam – Een vrachtwagen vol met mondkapjes kwam donderdagochtend aan in Volendam bij de polikliniek van het Dijklander Ziekenhuis. Mede dankzij handbalvereniging KRAS Volendam kreeg doktersassistente Linda Tuijp twintigduizend mondkapjes overhandigt. “Hier zijn we heel erg blij mee.”

Mondkapjes in de zorg zijn van groot belang en op veel plekken in Nederland is er sprake van een tekort. Deze nieuwe lading is mede te danken aan Joost Ooms. Hij is de algemeen manager van handbalvereniging KRAS Volendam en wilde graag zijn steentje bijdragen. “Ik ben bevriend met één van de oprichters van ‘doneereenmondkapje.nl‘. En sportverenigingen zijn netwerken, normaal vragen we aan sponsoren en vrijwilligers om iets voor ons te doen en nu konden wij wat terug doen.”

“Op de piekmomenten gebruiken we in het Dijklander 3500 mondkapjes per dag. Dat zijn ongekende aantallen.”, vertelt inkoper Mark Koorndijk van Coppa, die verantwoordelijk is voor de facilitaire inkoop van het Dijklander. Hij is dus erg blij met de nieuwe lading, maar er blijft altijd behoefte aan meer. “Zeker als er een tweede golf aankomt. We zitten nog niet in luxe, dus er is nog heel veel meer nodig.”

De handbalvereniging is blij de gezondheidszorg en de strijd tegen het coronavirus te kunnen ondersteunen en zal dit ook in de toekomst blijven doen. Zo heeft de samenwerking al bijgedragen aan de ruim 250.000 extra mondkapjes die inmiddels besteld zijn voor ziekenhuizen door het hele land.  

Bron
NH-Nieuws
Tags

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....