9.7 C
Purmerend
vrijdag 29 maart 2024
Home112Omstanders houden verdachte van brandstichting aan

Omstanders houden verdachte van brandstichting aan

Edam – Op donderdagmorgen werd door omstanders een 53-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting bij een woning aan het Zijpemeerhof in Edam.

Omstreeks 00.30 uur zag een groepje omstanders een grote vlam achter een woning aan de Zijpemeerhof. Zij renden naar de plaats van de mogelijke brand en zagen een man wegrennen. Zij zetten de achtervolging in en wisten de man vast te pakken.

De gewaarschuwde politie kon de verdachte direct van hen overnemen. De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen.

Bij onderzoek bleek het om een tijdelijk niet bewoonde woning te gaan waar in verbouwd wordt. Vermoedelijk is bouwafval, dat tegen de achtergevel stond, in brand gestoken. Hierdoor is aan de achtergevel en het achterraam schade ontstaan.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,850FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
9.7 ° C
10.1 °
9.4 °
72 %
5.8kmh
72 %
vr
12 °
za
9 °
zo
11 °
ma
11 °
di
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.