11.7 C
Purmerend
woensdag 13 maart 2024
HomePurmerendPurmerends viaduct vernoemd naar gesneuvelde marinier Jeroen Houweling

Purmerends viaduct vernoemd naar gesneuvelde marinier Jeroen Houweling

Purmerend – Ter nagedachtenis aan de Purmerendse in Afghanistan omgekomen marinier Jeroen Houweling is er maandag 4 mei een naamplaquette aangebracht aan de brug/viaduct over het Noordhollands Kanaal (Neckerstraat) in de A7.

Rijkswaterstaat heeft, in samenwerking met het Ministerie van Defensie, aan de gemeente Purmerend een verzoek gedaan om een brug of viaduct te vernoemen naar een omgekomen militair en inwoner van onze gemeente: Korporaal J.M. Houweling. In het hele land worden omgekomen militairen geëerd met de vernoeming van bruggen en viaducten.

Korporaal van de mariniers Jeroen Houweling maakte deel uit van de Battlegroup van de Taskforce Uruzgan in Afghanistan. Op zaterdagmiddag 17 april 2010 zijn de 29-jarige marinier Jeroen Houweling en de 23-jarige marinier Marc Harders uit Westerbork, in de omgeving van de vooruitgeschoven militaire post Tabar in het Deh Rafshangebied, bij een aanslag met een geïmproviseerd explosief om het leven gekomen. Op het moment van de aanslag nam de Battlegroup deel aan een grotere operatie om de veiligheid in het Deh Rafshangebied te versterken.

De onthulling van het naambord zou gepaard gaan met een officiële plechtigheid in bijzijn van familie en genodigden op 4 mei maar vanwege COVID-19 is de officiële onthulling uitgesteld tot een nader te bepalen tijdstip.

Foto: Piet Jonker – Weidevenner.nl
Foto: Piet Jonker – Weidevenner.nl

Viaduct A7 Purmerend vernoemd naar Jeroen Houweling – De Weidevenner

Het Landelijk Platform Veteranen, de belangenorganisatie van alle Nederlandse veteranen, heeft in samenwerking met het ministerie van Defensie en gemeenten besloten ongeveer veertig viaducten en bruggen in Nederland te vernoemen naar gesneuvelde militairen.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,821FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.3 °
10.6 °
79 %
7.6kmh
100 %
wo
12 °
do
16 °
vr
13 °
za
10 °
zo
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.