14.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeRegionaalStraks LIVE: Persconferentie kabinet over versoepeling corona-maatregelen

Straks LIVE: Persconferentie kabinet over versoepeling corona-maatregelen

Noord-Holland – Het kabinet geeft straks om 19:00 uur een persconferentie over de corona-maatregelen. Inmiddels is een deel van de plannen uitgelekt via bronnen aan onder andere de NOS, en is gebleken dat meerdere branches en groepen meer ruimte krijgen. Wanneer mogen kappers weer knippen en tennissers weer een balletje slaan? En wanneer gaan de middelbare scholen weer open?

Het lijkt erop dat het algemene advies om zoveel mogelijk thuis te blijven wordt veranderd in het advies om thuis te blijven als je symptomen hebt die op een mogelijk coronabesmetting duiden. Wel wordt ons aangeraden drukke plekken te mijden. 

Horeca

Horecaondernemers zullen de persconferentie aandachtig volgen: het ziet er niet naar uit dat we binnen een paar weken weer in een overvolle kroeg staan te hossen, maar op extra ruim opgezette terrassen kan de anderhalvemeterregel eenvoudig worden gehandhaafd. Het lijkt erop dat horeca hun terrassen vanaf 1 juni weer (gedeeltelijk) kunnen openen. 

Toch zijn lang niet alle horecaondernemers daarbij gebaat. Zo zijn er veel kroegen zonder terras. De Hilversumse VVD denkt met het ‘coronakwartje’ een solidaire oplossing te hebben gevonden. Ondernemers die wel open zijn, zouden per consumptie 0,25 euro meer moeten vragen om daarmee noodlijdende collega’s te steunen. Iets voor Purmerend?

Contactberoepen

Ook voor mensen met contactberoepen lijkt er een versoepeling in het verschiet te liggen. Als kappers en fysiotherapeuten de juiste beschermingsmiddelen dragen en alleen op afspraak werken, kunnen zij vanaf aanstaande maandag – 11 mei – weer aan de slag. 

Sporten

Beoefenaars van sporten waarbij geen lichamelijk contact plaatsvindt, zullen hopen dat kabinet de aanbevelingen van het Outbreak Management Team overneemt. De groep experts heeft de regering eerder vandaag geadviseerd dat bijvoorbeeld zwemmers, golfers en tennissers weer in actie mogen komen, mits ze anderhalve meter afstand houden en niet in wedstrijdverband sporten.  

Onderwijs

Hoewel crèches en basisscholen na de meivakantie weer open gaan, is nog niet duidelijk wanneer de rest van het onderwijs haar deuren weer mag openen. Eerder hintte premier Rutte op 1 juni, vanavond weten we meer. 

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer gaat volgens 1 juni weer volgens de normale dienstregeling rijden, zo blijkt uit de uitgelekte plannen. Omdat het in treinen, bussen en trams vrijwel onmogelijk is anderhalve meter afstand van medereizigers, wordt het verplicht om neus en mond te bedekken. Dat mag ook een provisorisch mondneuskapje, zoals een sjaal. 

Update:

Persconferentie Rutte: iets meer ruimte maar nog steeds geldt “vermijd drukte, houd 1,5 meter afstand” –

Noord-Holland – Dit is er duidelijk na de persconferentie die Minister-President Rutte en Minister van Volksgezondheid De jong gaven om 19:00 uur. Vanaf maandag 11 mei kunnen we elkaar in Nederland iets meer ruimte geven, en daarbij het coronavirus onder controle houden. Dit nieuwsbericht is mede mogelijk gemaakt door: Naleving van de belangrijkste basisregels is …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.6 ° C
16.1 °
13.3 °
79 %
2kmh
2 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.