8.1 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePurmerendHorecaondernemers Purmerend positief: "Volgende week in gesprek met de gemeente over de...

Horecaondernemers Purmerend positief: “Volgende week in gesprek met de gemeente over de mogelijkheden”

Purmerend / Volendam – De horeca mogen per 1 juni onder bepaalde voorwaarden weer open. Maar er heerst nog veel onduidelijkheid bij de horecaondernemers wat die voorwaarden dan zijn.

“En zelfs die 1 juni hangt nog in de lucht”, vertelt Jan Zwarthoed voorzitter van KHN (Koninklijke Horeca Nederland) afdeling Edam-Volendam. “Dat heeft te maken met het Pinksterweekend dat eind mei is, misschien mogen we zelfs iets eerder open.”

Maximaal dertig personen (inclusief personeel) mogen bij de horecazaken naar binnen met inachtneming van de anderhalvemeter-maatregel. Voorwaarde is ook dat alle gasten aan een tafel kunnen zitten. Reserveren wordt verplicht en gasten moeten worden gevraagd of ze kampen met gezondheidsklachten die kunnen duiden op corona. 

In Purmerend zien de horecaondernemers het positief in, vertelt Arwin Versteyne, voorzitter van KHN in Purmerend: “We hebben hier dertig horecazaken rond de Koemarkt. De hele ochtend zijn we met alle ondernemers in overleg geweest over hoe we dit gaan aanpakken.” Een oplossing hebben ze nog niet gevonden. “Volgende week gaan we in gesprek met de gemeente over wat precies onze mogelijkheden zijn.”

Zwarthoed vindt de versoepeling minimaal: “Het is veel te mager. Er zijn bedrijven die vijftig vierkante meter hebben en zaken die vijfhonderd vierkante meter zijn. Mogen die ook maar dertig personen binnen hebben?  En hoe zit dat met hotelgasten: mogen daar ook andere mensen bij?”

Een hoop vragen dus voor de Volendamse ondernemer, die zelf een hotel en restaurant runt op de dijk in Volendam.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Ik gun de horeca van harte een herstart van hun bedrijfsactiviteiten:dat gun ik sportscholen ook (maar die zijn pas 1 september, onder voorbehoud, aan de beurt).

    Maar nét als in andere sectoren mét de 1,5 meter maatregel en (zoals ook voor o.m. bioscopen geldt) een beperking van het aantal personen binnen.
    En die datum van 1 juni voor de horeca is nog niet definitief maar is afhankelijk van de ontwikkelingen van de versoepelingen die nú en 11 mei worden ingevoerd.
    Alle versoepelingen zijn wel onder voorbehoud dat er geen nieuwe uitbraak plaatsvindt.
    Een week voor 1 juni komt er échte duidelijkheid voor de horeca.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
8.1 ° C
9.4 °
6.7 °
69 %
1.3kmh
100 %
di
7 °
wo
12 °
do
13 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.