7.9 C
Purmerend
zaterdag 25 maart 2023
HomePurmerendDijklander Ziekenhuis vernieuwt operatiekamers in Purmerend

Dijklander Ziekenhuis vernieuwt operatiekamers in Purmerend

Purmerend – De operatiekamers (OK) van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend worden komende periode grondig verbouwd. Vanaf 11 mei worden de zes operatiekamers onder handen genomen om patiënten nog beter te kunnen behandelen.

De planning is dat in september de operatiekamers allemaal zijn verbouwd. Marjolein van der Horst, medisch manager OK: “Dit is een complexe uitdaging, bouwen in het hart van het ziekenhuis. Maar door te verbouwen maken we het ziekenhuis in Purmerend klaar voor de toekomst.” De nieuwe operatiekamers zijn toegerust voor alle soorten ingrepen, maar worden vooral ingezet voor de minder complexe en veel voorkomende operaties. Denk hierbij aan staar-, liesbreuk- en galblaasoperaties, maar ook gynaecologische ingrepen zoals bekkenbodem- en kijkoperaties. De OK wordt hier volledig op ingericht, zodat de ingrepen straks zo soepel mogelijk kunnen verlopen. Operaties gaan tijdens de verbouwing gewoon door en vinden tijdelijk allemaal in Hoorn plaats. De arts bespreekt dit van tevoren met de patiënt. 

Voorbereiding

De voorbereiding van de verbouwingsplannen is na de zomer van 2018 al gestart. Samen met de OK-medewerkers is gekeken naar de meest optimale indeling van de ruimtes. Zo is het operatiecomplex nagebouwd met legosteentjes om de meest efficiënte indeling en beste routes voor patiënten te bepalen.

Zorgvraag

In het OK-complex van Purmerend worden dagelijks tussen de 24 en 32 operaties uitgevoerd. Door de operatiekamers te moderniseren, kan het ziekenhuis inspelen op de zorgvraag van patiënten. Het OK-complex in Purmerend wordt optimaal toegerust om planbare operaties en ingrepen voor dagopnames uit te voeren.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
7.9 ° C
8.3 °
7.2 °
89 %
1.3kmh
34 %
zo
7 °
ma
7 °
di
8 °
wo
11 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.