11.7 C
Purmerend
donderdag 23 maart 2023
HomePurmerendIntermaris: voornemen tot bouw van 4.000 woningen in Hoorn en Purmerend

Intermaris: voornemen tot bouw van 4.000 woningen in Hoorn en Purmerend

Purmerend – Op vrijdag 8 mei zetten Cees Tip van Intermaris en Harm Janssen van Bouwfonds Property Development (BPD) een handtekening onder het voornemen om de komende jaren ongeveer 4.000 woningen te bouwen in Hoorn en Purmerend waarvan ongeveer 1.500 sociale huurwoningen.

Bestuurder Intermaris, Cees Tip: “Woningen zijn enorm hard nodig voor mensen uit alle inkomensgroepen. Ook in een periode waarin de economie stagneert, is het van groot belang daarom wel te blijven bouwen. In de eerste plaats om woningzoekenden aan een huis te helpen. Daarnaast zorgt het voor werkgelegenheid en economische ontwikkeling van de regio. Door samen te werken met BPD kunnen wij hier sneller flinke stappen in maken.”

Woningbouw blijft betaalbaar

Directeur BPD Regio Noord West, Harm Janssen: “We delen de ambitie met Intermaris voor een meer inclusieve, ongedeelde stad. Door samen een mix van woningen met sociale-, midden- en de hogere huur te realiseren, blijft de woningbouw betaalbaar voor de huurder.  Daarnaast zal BPD natuurlijk ook individuele koopwoningen realiseren voor diverse doelgroepen.. Onze samenwerking met Intermaris houdt deze balans in evenwicht”.        

Kansrijke locaties in Purmerend en Hoorn

Samen hebben BPD en Intermaris een grote rol bij de ontwikkeling van een aantal kansrijke locaties. In Hoorn gaat het bijvoorbeeld om het Pelmolenpad (Prisma locatie) in de Poort van Hoorn. In Purmerend willen zij samen woningen bouwen op het terrein van de golfbaan, in het Wagenweggebied en in Wheermolen Oost. Komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt.

Meer sociale huurwoningen beschikbaar

Van de 4.000 geplande woningen, bestaat meer dan een derde uit sociale huurwoningen, een wat kleiner deel uit midden huur en de rest koop en duurdere huur. Er is een groot tekort aan woningen voor mensen met een middeninkomen, zoals bijvoorbeeld leraren of verpleegkundigen, waardoor zij vaak noodgedwongen in een, te kleine, sociale huurwoning  blijven wonen. Door voor deze inkomensgroep woningen te bouwen, komen ook vaak meer sociale huurwoningen beschikbaar voor de mensen met de laagste inkomens.

Welkom – Intermaris

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te analyseren en uw voorkeuren te onthouden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser, maar hierdoor werken mogelijk bepaalde functionaliteiten van de website niet meer correct.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Heeft totaal geen zin, woningtekort los je hier niet mee op. 4000 woningen zijn bij 2 mensen per huis goed voor 8000 mensen. Binnen 1 maand zijn er in Nederland weer 8000 immigranten bij. Immigratie beperken is het enige dat helpt om het woningtekort op te lossen.

 2. Dat is geen weelde maar pure noodzaak gezien de ellenlange wachttijden voor een huurwoning in m.n. Purmerend.
  Ik hoop dat het niet bij een voornemen blijft maar dat het werkelijkheid wordt.

  De “huurwoningen” kennen per 01.01.2020 de volgende prijzen:
  Sociale huur (maximale netto huurprijs per 01.01.2020 € 737,14, dus zónder servicekosten)
  Middeldure huur (netto huurprijs tussen € 737,15 en ca. € 1.000, ook zónder servicekosten)
  Vrije sector huur (nettohuur vanaf ca. € 1.000 zónder servicekosten)

  Is een hoop geld.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,561VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.7 ° C
12.8 °
10 °
89 %
1.8kmh
100 %
do
13 °
vr
11 °
za
11 °
zo
7 °
ma
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.