14 C
Purmerend
woensdag 29 mei 2024
HomePurmerendSpurd-Leeghwaterbad nog niet klaar om open te gaan

Spurd-Leeghwaterbad nog niet klaar om open te gaan

Purmerend – Binnenzwembaden mogen aankomende maandag, 11 mei, de deuren weer openen. Veel zwembaden blijven echter nog gesloten. Zo ook het Spurd-Leeghwaterbad in Purmerend. “We werken achter de schermen keihard om zo snel mogelijk open te gaan. De gemeente zal de huidige noodverordening moeten aanpassen. Daar wachten we nog op.”

Omdat het zwembad wekenlang gesloten was moet ook de waterkwaliteit gecontroleerd worden. “Het kost een hoop energie om de banen warm te houden, dus we hebben de temperatuur naar beneden bijgesteld om energie te besparen. Nu we weer open gaan, moeten de baden weer worden opgewarmd. En ook dat heeft tijd nodig.”

Het zwembad in Purmerend hoopt maandag 18 mei de deuren te openen. “We proberen nu alles in orde te maken om onze 1700 zwemleskinderen weer een plek te kunnen geven en alle overige activiteiten ook weer langzaam op te starten.”

Ook andere zwembaden in de Zaanstreek en Volendam laten weten dat ze  aanstaande maandag nog niet de deuren openen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

 1. De Gemeente Purmerend/Beemster kán niet de noodverordening aanpassen.
  Dit is een zaak van de VRZW (de gemeenten Beemster, Edam- Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend, Waterland, Wormerland, Zaanstad).
  Het Algemeen Bestuur van VrZW bestaat uit de burgemeesters van de acht deelnemende gemeenten.
  Het Dagelijks Bestuur bestaat uit drie leden: de voorzitter (burgemeester Zaanstad), de bestuurlijk portefeuillehouder Bedrijfsvoering & Financiën (burgemeester Purmerend) en de bestuurlijk portefeuillehouder Personeel & Organisatie (burgemeester Wormerland).
  Het Dagelijks Bestuur is bevoegd tot een aantal wettelijke taken, onder andere op gebied van het benoemen, schorsen en ontslaan van sleutelfunctionarissen.

  Op 27 maart 2020 verscheen op Regionieuws een artikel inzake de noodverordening waar o.m. in werd gemeld (=quote): De burgemeesters hebben geen zeggenschap meer voor wat betreft de zaken die in de noodverordening zijn opgenomen. De aansturing ligt nu in handen van de veiligheidsregio.
  En verklaarde burgemeester Bijl van Gemeente Purmerend/Beemster (=quote); “U kunt mij hier niet meer op aanspreken. Het gaat dus ver.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,929FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14 ° C
15.1 °
13.3 °
80 %
4.9kmh
100 %
wo
17 °
do
16 °
vr
18 °
za
15 °
zo
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.