11.2 C
Purmerend
vrijdag 31 maart 2023
HomeWaterlandStadshoeve Zunderdorp: geen boerderijlessen voor schoolklassen, geen subsidie

Stadshoeve Zunderdorp: geen boerderijlessen voor schoolklassen, geen subsidie

ZUNDERDORP – Nu de boerderijlessen op de Stadshoeve niet door kunnen gaan, krijgt boerin Angela Hoeve geen subsidie van de provincie Noord-Holland. “Ik had dit niet verwacht, ik heb normaal altijd het gevoel dat we zo’n goed team zijn.”

Angela geeft al 25 jaar boederijlessen, waar ze in het programma Strijders van mediapartner NH-nieuws over vertelde. De boerin verzorgt op de Stadshoeve lessen van ongeveer drie uur aan schoolklassen.

De provincie Noord-Holland en de gemeente Amsterdam geven haar hiervoor subsidie.

Eigenlijk kan Angela het nog niet geloven. Tot haar grote verbazing kreeg ze van de provincie te horen dat lessen die nu niet gegeven werden, niet worden uitbetaald omdat dit in de voorwaarden staat. “Ik hoop dat ik het ga redden. Ik had een spaarpotje en dat is nu wel handig. En we leven heel zuinig.”

Geven en nemen

“Ik doe ook altijd wat ze vragen. Mijn BHV halen, cursussen volgen en bij verbouwingen in de stal rekening houden met de veiligheid van de kinderen. Dit is de eerste keer dat ik hen wat vraag.” In de brief schrijft de provincie volgens Angela: “Dit is een tegenvaller. Maar nu neus vooruit, de schoolklassen komen wel weer.” Die zin is niet goed gevallen. “Dit is te makkelijk.”

Een woordvoerder van de provincie Noord-Holland bevestigt dat De Stadshoeve veel inkomsten misloopt doordat schoolklassen niet op bezoek mogen komen. De subsidie wordt altijd achteraf berekend op basis van de kosten die gemaakt zijn voor de ontvangsten. Het is niet mogelijk om een vergoeding te geven voor de inkomsten die ze mislopen. Er is geen mogelijkheid om inkomensondersteuning te bieden.

Bloemen

Het doet Angela goed dat de scholen aan haar denken. “Ik kreeg een kaartje met daarop de tekst ‘we missen jullie’. En ik vind het hartverwarmend dat er schoolbesturen zijn die aan ons denken en een bloemetje bezorgen.”

Gemeente Amsterdam

De gemeente Amsterdam subsidieert ook een deel van de boerderijlessen op de Stadshoeve. Angela zou deze week horen of deze subsidie wel uitbetaald wordt, maar ook op dat front blijft het stil. “Ik heb nog niet durven bellen.”

De overheid heeft een aantal regelingen in het leven geroepen om bedrijven te ondersteunen. Angela heeft aanspraak gemaakt op de Tozo-regeling (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers). Ze heeft een voorschot gekregen, maar dat heeft ze opzijgezet omdat ze bang is dat ze het moet terugbetalen. “Hoe moet ik nou uitleggen hoe ons bedrijf in elkaar zit? Wij passen niet in een hokje.”

Boerderij De StadsHoeve – Een echte boerderij, vlakbij Amsterdam

Aan de rand van Amsterdam ligt een prachtig landelijk gebied waar onze boerderij al vanaf 1861 staat. Albert is hier geboren , net als zijn vader, opa en zijn overgrootvader. Ik, Angela, ben hier niet geboren maar woon hier het grootste deel van mijn leven.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
11.2 ° C
11.7 °
10.6 °
92 %
1.3kmh
100 %
vr
11 °
za
9 °
zo
9 °
ma
8 °
di
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.