Purmerend

Purmerendse kunstenaar Marcus doneert kunstwerk aan Dijklander Ziekenhuis

Purmerend – Het is vandaag de jaarlijkse Dag van de Verpleging. De datum 12 mei als Dag van de Verpleging is gekozen omdat het de geboortedag is van Florence Nightingale. Deze Britse verpleegkundige wordt gezien als de grondlegger van de moderne verpleegkunde. Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat ze werd geboren.

Nu er door de coronacrisis een groot beroep op verpleegkundigen gedaan wordt, wilde kunstenaar Marcus alle medewerkers in de zorg een hart onder de riem steken. Hij besloot om zijn schilderij “wanhoop” te schenken aan het personeel van het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend.

“Toen de Corona-crisis ook in Nederland los barste, heb ik mij laten inspireren en dit schilderij gemaakt. Het doek toont een arts die het gevoel heeft dat hij faalt, hoe goed hij ook zijn best doet. En de IC verpleegkundige die er totaal doorheen zit, maar weet dat ze door moet! Op socialmedia is het schilderij al veel bekeken en inmiddels door heel Nederland gedeeld én sinds 6 April is het elke avond in de reclame blokken op SBS6 te zien in de promo voor hun “Boodschap tegen Corona”, zegt Marcus tegen Regio Purmerend.

“Het zou fijn zijn als het een mooie plek zou krijgen, waar men het doek kan zien en de toeschouwer laat nadenken over het feit, dat mensen in de zorg ook maar mensen zijn. Een hart onder de riem”

Wanhoop door Marcus – Freepainter.nl

Het initiatief werd door het personeel van het Dijklander Ziekenhuis met open armen ontvangen. Longarts Bart Alberts en verpleegkundige Liesbeth van Petten van het Dijklander Ziekenhuis namen het kunstwerk op veilige afstand voor de deur in ontvangst. “Gelukkig hebben we in Purmerend geen wanhopige toestanden meegemaakt zoals in Brabant, maar we kunnen ons wel het gevoel voorstellen wat dit schilderij afbeeldt. We zijn er blij mee en dit krijgt een zeker mooie plek in het ziekenhuis.”, geeft longarts Bart Alberts aan. Een voorbijganger “Zo, deze komt binnen zeg!”

Bezoek hieronder de website van Marcus – Freepainter.

Freepainter – Marcus

BooART is een van de grootste Art Exposure netwerken voor kunstenaars in de Benelux. BooART Kunstbemiddeling Bubble Art heeft meer dan 400 kunstenaars succesvol vertegenwoordigd op verschillende locaties in Europa. Welkom in de kunstwereld van Bubble Art Projects


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.