21.2 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendMr. Fill: duurzame afvalbakken in de binnenstad van Purmerend

Mr. Fill: duurzame afvalbakken in de binnenstad van Purmerend

Purmerend – Vanaf woensdag 13 mei staan er 3 nieuwe duurzame afvalbakken in de binnenstad: Mr. Fill. De afvalbakken komen in plaats van de zogeheten Bubbles en hebben meer capaciteit. Gemeente Purmerend doet een proef van 3 maanden om te kijken of de nieuwe afvalbak goed bevalt. Na deze periode wordt besloten of de bakken aangeschaft gaan worden.

De afvalbakken worden geplaatst op 3 locaties waar de Bubbles (huidige afvalbakken) steeds overvol zijn: op de Koemarkt, Kaasmarkt en Koestraat. De Bubbles op deze plekken blijken niet genoeg capaciteit te hebben om aan de hoeveelheid afval te voldoen. Gevolg is dat er afval op straat komt te liggen. De gemeente kijkt naar een oplossing hiervoor door een proef te doen met deze nieuwe afvalbakken. De afvalbak is zowel met de hand alsmede de voet te bedienen.

Duurzame oplossing

Wethouder Eveline Tijmstra licht toe hoe de nieuwe afvalbak werkt. “De pers en de volmelder in de afvalbakken werkt op zonne-energie. De elektrische pers zorgt ervoor dat het afval wordt fijngeperst, zodat er meer afval in de bak kan. Als de bak vol is, gaat er automatisch een seintje naar de telefoon van onze collega’s. De bakken worden dus alleen geleegd als het echt nodig is. Met de informatie die doorgegeven wordt kunnen onze collega’s van de Reiniging veel gerichter de afvalbakken legen.”
 
Bubbles

De Bubbles gaan niet weg. Deze gaan in eerste instantie in opslag op eigen terrein. Als besloten wordt de nieuwe afvalbakken aan te schaffen, worden de Bubbles herplaatst bij kleinere winkelcentra.
 
Over Mr. Fill

De zelfpersende afvalbakken van Mr. Fill zijn bedacht, ontworpen en ontwikkeld in Nederland. Het gehele proces van Mr. Fill verloopt lokaal en is van A tot Z in eigen handen van het bedrijf.

Relevant artikel:

Prullenbak “Bubble” Nederlandse primeur –

Purmerend – Door wethouder Hegger is vanochtend op de Koemarkt de “Bubble” gepresenteerd. Hiermee heeft Purmerend de Nederlandse primeur van dit nieuwe type prullenbak. De Bubbles komen in plaats van 46 afvalbakken die nu in de binnenstad staan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
21.2 ° C
22.2 °
19.4 °
59 %
1.3kmh
14 %
wo
20 °
do
19 °
vr
22 °
za
20 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.