6.7 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomeSportJeugdopleiding FC Volendam behoudt de nationale status

Jeugdopleiding FC Volendam behoudt de nationale status

Volendam – De jeugdopleiding van FC Volendam voldoet opnieuw aan de kwaliteitseisen van de KNVB om gecertificeerd te worden met de nationale status. Daarmee behaalt de Volendamse opleiding de een na hoogste kwalificatie. Sinds 2017 is de jeugdopleiding onafgebroken aangemerkt met deze eervolle certificering. Slechts zes clubs staan met hun jeugdopleiding hoger aangeschreven.

Jaarlijks toetst de KNVB de jeugdopleidingen van clubs in het Nederlandse voetbal met het zogenoemde Kwaliteit & Performance Programma. Tal van facetten worden via een auditrapport langs de meetlat gelegd. Zo wordt onder andere gekeken naar scholing van trainers, trainingsmogelijkheden, speelniveau van jeugdteams en samenwerkingen met andere amateurclubs.

Hoogste niveau

Vijf jeugdteams van Volendam spelen dit seizoen op het hoogste niveau. Daarnaast maken jeugdspelers geregeld de overstap naar het beloftenelftal of het eerste. Eén daarvan is verdediger Micky van de  Ven (zie foto), die vorig seizoen nog speelde voor Volendam onder 19.

De Volendammers gaan vanaf komend seizoen meer focus leggen op de jeugdopleiding om die naar een nog hoger niveau te tillen. Een intensievere samenwerking met de amateurs van RKAV Volendam is hier een essentieel onderdeel in.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.2 °
5.6 °
85 %
0.5kmh
100 %
wo
13 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.