SportVolendam

Jeugdopleiding FC Volendam behoudt de nationale status

Volendam – De jeugdopleiding van FC Volendam voldoet opnieuw aan de kwaliteitseisen van de KNVB om gecertificeerd te worden met de nationale status. Daarmee behaalt de Volendamse opleiding de een na hoogste kwalificatie. Sinds 2017 is de jeugdopleiding onafgebroken aangemerkt met deze eervolle certificering. Slechts zes clubs staan met hun jeugdopleiding hoger aangeschreven.

Jaarlijks toetst de KNVB de jeugdopleidingen van clubs in het Nederlandse voetbal met het zogenoemde Kwaliteit & Performance Programma. Tal van facetten worden via een auditrapport langs de meetlat gelegd. Zo wordt onder andere gekeken naar scholing van trainers, trainingsmogelijkheden, speelniveau van jeugdteams en samenwerkingen met andere amateurclubs.

Hoogste niveau

Vijf jeugdteams van Volendam spelen dit seizoen op het hoogste niveau. Daarnaast maken jeugdspelers geregeld de overstap naar het beloftenelftal of het eerste. Eén daarvan is verdediger Micky van de  Ven (zie foto), die vorig seizoen nog speelde voor Volendam onder 19.

De Volendammers gaan vanaf komend seizoen meer focus leggen op de jeugdopleiding om die naar een nog hoger niveau te tillen. Een intensievere samenwerking met de amateurs van RKAV Volendam is hier een essentieel onderdeel in.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.