112Volendam

Twee gewonden bij brand in Volendam: huis onbewoonbaar

Volendam – Bij een brand in een woning aan de Volendamse Schoolstraat zijn vannacht twee bewoners gewond geraakt. 

De brand brak rond 3.15 uur uit in de bijkeuken van de woning, naar verluidt door kortsluiting in de droger, al kan de woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland dat niet bevestigen.  De brand vulde de woning met rook, waardoor de bewoners, die op de bovenverdieping lagen te slapen, werden gewekt.

Bloeding

Ze vluchtten naar buiten, maar raakten daarbij allebei gewond, zo bevestigt de woordvoerder. Over hun verwondingen worden door de Veiligheidsregio geen mededelingen gedaan, maar getuigen laten weten dat één van de bewoners een slagaderlijke bloeding zou hebben opgelopen. Op foto’s is te zien dat een muur rond een deur is besmeurd met bloed. Beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

De stevige rookontwikkeling heeft de woning onbewoonbaar gemaakt, bevestigt de woordvoerder. 

Twee gewonden bij brand in Volendam: huis onbewoonbaar

De brand brak rond 3.15 uur uit in de bijkeuken van de woning, naar verluidt door kortsluiting in de droger, al kan de woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland dat niet bevestigen. De brand vulde de woning met rook, waardoor de bewoners, die op de bovenverdieping lagen te slapen, werden gewekt.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.