20.3 C
Purmerend
woensdag 10 juli 2024
HomePurmerendSP Purmerend gaat Beemster Valery aardappelen uitdelen

SP Purmerend gaat Beemster Valery aardappelen uitdelen

Purmerend – De actie van aardappelteler Astrid Francis uit Noordbeemster gisteren bij het hoofdkantoor van DEEN in Hoorn is ook de politieke partij SP Purmerend niet ontgaan.

Gisteren dumpte Astrid Francis 6000 kilo aardappelen voor de deur van het hoofdkantoor van Deen omdat de supermarkt volgens haar de voorkeur geeft aan buitenlandse aardappels, terwijl de Nederlandse schuren vol liggen. In haar schuur ligt er 120.000 kilo aardappelen te wachten op afname. “Heel veel boeren zitten met dit probleem. Als we onze productie gaan weggooien om het uit het buitenland te verschepen, daar word ik boos van.” 

De partij heeft 250 kilo Beemster Valery aardappels bij Astrid opgekocht en gaat deze morgenmiddag om 12:00 uur op de Kaasmarkt uitdelen. Ook gaat er een deel naar de voedselbank. De SP Purmerend wil hiermee een duidelijk signaal geven aan de consument.

Fractievoorzitter Theo de la Haye: “Het is toch van de gekke dat er in de supermarkten aardappelen uit het buitenland liggen terwijl de schuren in de Beemster en de rest van Nederland vol liggen. Aardappels die, als de teler deze niet kwijt kan, voor 1 cent per kilo in het veevoer worden verwerkt.” Ook pleit de partij om lokaal in te kopen. “Hiermee helpen wij elkaar lokaal en verspillen we geen voedsel.”

Mocht u de actie van SP Purmerend mislopen en toch Astrid willen steunen dan kunt de aardappelen en nog veel meer lokaal geteeld voedsel ook bij de kraam op de Jisperweg 8 in de Noordbeemster kopen. (zie kaart onderaan)

Meer informatie op: https://beemstervalery.nl

Relevant artikel:

Boze boerin stort zesduizend kilo aardappels bij hoofdkantoor DEEN –

Hoorn – Aardappelteler Astrid Francis uit Noordbeemster stond vanmiddag bij het hoofdkantoor van DEEN op de stoep met zesduizend kilo van haar eigen aardappels. De supermarkt geeft volgens haar de voorkeur aan buitenlandse aardappels, terwijl de Nederlandse schuren vol liggen. “Als je een consument onterecht vertelt dat aardappels niet leverbaar zijn, dan kom ik ze …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.3 ° C
21.2 °
19.4 °
75 %
4kmh
86 %
wo
21 °
do
19 °
vr
15 °
za
17 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.