Purmerend

SP Purmerend gaat Beemster Valery aardappelen uitdelen

Purmerend – De actie van aardappelteler Astrid Francis uit Noordbeemster gisteren bij het hoofdkantoor van DEEN in Hoorn is ook de politieke partij SP Purmerend niet ontgaan.

Gisteren dumpte Astrid Francis 6000 kilo aardappelen voor de deur van het hoofdkantoor van Deen omdat de supermarkt volgens haar de voorkeur geeft aan buitenlandse aardappels, terwijl de Nederlandse schuren vol liggen. In haar schuur ligt er 120.000 kilo aardappelen te wachten op afname. “Heel veel boeren zitten met dit probleem. Als we onze productie gaan weggooien om het uit het buitenland te verschepen, daar word ik boos van.” 

De partij heeft 250 kilo Beemster Valery aardappels bij Astrid opgekocht en gaat deze morgenmiddag om 12:00 uur op de Kaasmarkt uitdelen. Ook gaat er een deel naar de voedselbank. De SP Purmerend wil hiermee een duidelijk signaal geven aan de consument.

Fractievoorzitter Theo de la Haye: “Het is toch van de gekke dat er in de supermarkten aardappelen uit het buitenland liggen terwijl de schuren in de Beemster en de rest van Nederland vol liggen. Aardappels die, als de teler deze niet kwijt kan, voor 1 cent per kilo in het veevoer worden verwerkt.” Ook pleit de partij om lokaal in te kopen. “Hiermee helpen wij elkaar lokaal en verspillen we geen voedsel.”

Mocht u de actie van SP Purmerend mislopen en toch Astrid willen steunen dan kunt de aardappelen en nog veel meer lokaal geteeld voedsel ook bij de kraam op de Jisperweg 8 in de Noordbeemster kopen. (zie kaart onderaan)

Meer informatie op: https://beemstervalery.nl

Relevant artikel:

Boze boerin stort zesduizend kilo aardappels bij hoofdkantoor DEEN –

Hoorn – Aardappelteler Astrid Francis uit Noordbeemster stond vanmiddag bij het hoofdkantoor van DEEN op de stoep met zesduizend kilo van haar eigen aardappels. De supermarkt geeft volgens haar de voorkeur aan buitenlandse aardappels, terwijl de Nederlandse schuren vol liggen. “Als je een consument onterecht vertelt dat aardappels niet leverbaar zijn, dan kom ik ze …

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.