20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendDEEN gaat aardappelteler Astrid helpen, kuubkist aardappelen in alle fillialen

DEEN gaat aardappelteler Astrid helpen, kuubkist aardappelen in alle fillialen

Hoorn – DEEN Supermarkten heeft aangekondigd hoe zij aardappelteler Astrid Francis uit Noordbeemster gaan helpen van haar aardappelen af te komen. DEEN gaat een groter volume aankopen en vanaf volgende week per filiaal een kuubkist neerzetten met haar Beemster Valery-aardappelen.

Astrid was boos op de supermarktketen, omdat zij hoorde dat DEEN geen aardappels meer uit Nederland bestelde, terwijl haar schuur vol ligt met 120.000 kilo aardappelen. Om haar boosheid kracht bij te zetten loste zij donderdagmiddag 6.000 kilo aardappelen voor het hoofdkantoor van DEEN in Hoorn.

Francis is zelf aardappelteler en levert Beemster Valery-aardappels bij DEEN. Van haar buurman hoorde zij dat haar aardappels daar niet meer in de schappen liggen door een leveringsprobleem. “Mijn bloed begon te koken”, vertelde zij eerder aan mediapartner NH Nieuws. “Een leveringsprobleem? Ik heb 120.000 kilo aardappels in mijn schuur liggen en die staat op een steenworpafstand van de winkel.”

Extra actie

De directie van DEEN heeft gistermiddag een constructief gesprek gehad met Francis en met Ad Baltus van Agractie. Op het hoofkantoor werd een gezamenlijke oplossing bedacht waarbij Astrid van haar aardappelen af kan komen.

Normaal gesproken verkoopt DEEN per week ongeveer 500 kilo Beemster Valery-aardappelen. Door een extra actie, die 20 mei van start gaat, hoopt de supermarktketen meer aardappelen te verkopen en de voorraad van Astrid flink te kunnen verminderen. Zo wordt vanaf volgende week in ieder DEEN-filiaal een kuubkist geplaatst met haar aardappelen.

Relevant artikel:

Boze boerin stort zesduizend kilo aardappels bij hoofdkantoor DEEN –

Hoorn – Aardappelteler Astrid Francis uit Noordbeemster stond vanmiddag bij het hoofdkantoor van DEEN op de stoep met zesduizend kilo van haar eigen aardappels. De supermarkt geeft volgens haar de voorkeur aan buitenlandse aardappels, terwijl de Nederlandse schuren vol liggen. “Als je een consument onterecht vertelt dat aardappels niet leverbaar zijn, dan kom ik ze …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.