PurmerendVolendam

Zwembaden Volendam en Purmerend weer open, maar niet zoals we gewend zijn

Volendam – Vanaf vandaag kunnen de echte waterratten weer gebruik maken van het zwembad, maar let op! Er gelden per zwembad specifieke regels. Bij zwembad De Waterdam in Volendam moet je een baan reserveren wil je wat meters maken in het buitenbad. En het Leeghwaterbad in Purmerend is alleen open voor leden.

In Volendam gaat vandaag het buitenbad open. “Het 50 meter bad wordt in 16 banen verdeeld.  Per 2 banen mogen 4 personen zwemmen. Inhalen is verboden en u moet op minimaal anderhalve meter van uw voorganger blijven”, schrijft het team van De Waterdam op Facebook. Naast de algemene veiligheid en hygiëneregels, kan banen zwemmen uitsluitend per reservering. 

Leeghwaterbad alleen voor leden

Het Leeghwaterbad in Purmerend gaat beperkt open voor de 1.700 zwemlesleerlingen, voor twaalf doelgroep activiteiten en voor verenigingen en huurders.

Het zwembad is iets anders ingericht om te voldoen aan alle richtlijnen. Ook is de procedure rond het halen en brengen van de kinderen behoorlijk aangepast. Om  een beeld te geven van hoe de zwemlessen er voorlopig uit gaan zien hebben ze op Facebook de volgende video geplaatst.

Het kabinet kondigde vorige week aan dat de zwembaden vanaf 11 mei open mochten, met als voorwaarde dat ze aan de landelijke richtlijnen voldoen. Er is tot nu toe geen bewijs dat het virus zich verspreidt via water, meldt het RIVM. Het kabinet heeft geen maximaal aantal bezoekers vastgesteld. De capaciteit verschilt daardoor per zwembad. Hier is het protocol terug te vinden.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.