12.8 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
HomePurmerendZwembaden Volendam en Purmerend weer open, maar niet zoals we gewend zijn

Zwembaden Volendam en Purmerend weer open, maar niet zoals we gewend zijn

Volendam – Vanaf vandaag kunnen de echte waterratten weer gebruik maken van het zwembad, maar let op! Er gelden per zwembad specifieke regels. Bij zwembad De Waterdam in Volendam moet je een baan reserveren wil je wat meters maken in het buitenbad. En het Leeghwaterbad in Purmerend is alleen open voor leden.

In Volendam gaat vandaag het buitenbad open. “Het 50 meter bad wordt in 16 banen verdeeld.  Per 2 banen mogen 4 personen zwemmen. Inhalen is verboden en u moet op minimaal anderhalve meter van uw voorganger blijven”, schrijft het team van De Waterdam op Facebook. Naast de algemene veiligheid en hygiëneregels, kan banen zwemmen uitsluitend per reservering. 

Leeghwaterbad alleen voor leden

Het Leeghwaterbad in Purmerend gaat beperkt open voor de 1.700 zwemlesleerlingen, voor twaalf doelgroep activiteiten en voor verenigingen en huurders.

Het zwembad is iets anders ingericht om te voldoen aan alle richtlijnen. Ook is de procedure rond het halen en brengen van de kinderen behoorlijk aangepast. Om  een beeld te geven van hoe de zwemlessen er voorlopig uit gaan zien hebben ze op Facebook de volgende video geplaatst.

Het kabinet kondigde vorige week aan dat de zwembaden vanaf 11 mei open mochten, met als voorwaarde dat ze aan de landelijke richtlijnen voldoen. Er is tot nu toe geen bewijs dat het virus zich verspreidt via water, meldt het RIVM. Het kabinet heeft geen maximaal aantal bezoekers vastgesteld. De capaciteit verschilt daardoor per zwembad. Hier is het protocol terug te vinden.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.8 ° C
13.9 °
10.6 °
87 %
0.9kmh
100 %
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.