Purmerend

Eigenaar BRASA: “12 uur ’s middags is een rare tijd”

PURMEREND – Het was een spannende dag voor al het horecapersoneel. Vanavond vertelde Mark Rutte namelijk dat de eerder onder voorbehoud aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen groen licht krijgt.

Terrassen zijn vanaf komende maand weer toegestaan en mogen bars en restaurants een select aantal mensen ontvangen. “We zijn er heel erg blij mee”, zegt Arwin Versteyne van BRASA.

Op de Koemarkt in het centrum van Purmerend stonden sommige terrassen nog opgestapeld. Veel horecapersoneel is druk bezig met voorbereidingen voor de heropening en iedereen kijkt uit naar 1 juni om twaalf uur in de middag.

Toch vindt horecaondernemer Arwin Versteyne het moment van de heropening onhandig gekozen. “Ik vind twaalf uur ’s middags een rare tijd. Ik snap dat ze twaalf uur ’s nachts willen voorkomen, maar doe dan om negen uur ’s ochtends in plaats van twaalf uur want er zijn ook bedrijven die open zijn voor koffie en gebak en dan krijg je een veel geleidelijker toestroom van publiek.”

“We moeten zien hoe het gaat lopen”, zegt Versteyne. “De nieuwe maatregelen zijn voor de eerste maand en we hopen dat vanaf 1 juli de aantallen weer naar de honderd gaan.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Kijk ik begrijp de horeca best m.b.t. het tijdstip.
  Maar, voor zover ik weet, zijn de regels veel moeilijker uit te voeren.

  Zo gaat een terrasbezoek, avondje café of etentje in een restaurant er vanaf 1 juni 12.00 uur uitzien:
  Reserveren is verplicht, ook voor cafés (n.b.: m.u.v. terras lijkt het).
  Bij binnenkomst moet je handen wassen of ontsmetten met handgel.
  Daarna krijg je een controlegesprek met vragen over onder meer hoesten en koorts bij jou of je huisgenoten in de afgelopen 24 uur.
  Horeca-gelegenheden mogen gasten te allen tijde weigeren bij het vermoeden van gezondheidsklachten.
  Medewerkers mogen binnen 1,5 meter gasten bedienen.
  Aan één tafel of aan de bar mogen maximaal vier gasten zitten, tenzij ze tot hetzelfde huishouden behoren.
  Tafels, stoelen en menukaarten worden grondig gereinigd als de gasten weggaan.

  Ik wens alle horeca-ondernemers en -personeel succes met de uitvoering van alle opgelegde regels.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: