Purmerend

Eigenaar BRASA: “12 uur ’s middags is een rare tijd”

PURMEREND – Het was een spannende dag voor al het horecapersoneel. Vanavond vertelde Mark Rutte namelijk dat de eerder onder voorbehoud aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen groen licht krijgt.

Terrassen zijn vanaf komende maand weer toegestaan en mogen bars en restaurants een select aantal mensen ontvangen. “We zijn er heel erg blij mee”, zegt Arwin Versteyne van BRASA.

Op de Koemarkt in het centrum van Purmerend stonden sommige terrassen nog opgestapeld. Veel horecapersoneel is druk bezig met voorbereidingen voor de heropening en iedereen kijkt uit naar 1 juni om twaalf uur in de middag.

Toch vindt horecaondernemer Arwin Versteyne het moment van de heropening onhandig gekozen. “Ik vind twaalf uur ’s middags een rare tijd. Ik snap dat ze twaalf uur ’s nachts willen voorkomen, maar doe dan om negen uur ’s ochtends in plaats van twaalf uur want er zijn ook bedrijven die open zijn voor koffie en gebak en dan krijg je een veel geleidelijker toestroom van publiek.”

“We moeten zien hoe het gaat lopen”, zegt Versteyne. “De nieuwe maatregelen zijn voor de eerste maand en we hopen dat vanaf 1 juli de aantallen weer naar de honderd gaan.”

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Kijk ik begrijp de horeca best m.b.t. het tijdstip.
    Maar, voor zover ik weet, zijn de regels veel moeilijker uit te voeren.

    Zo gaat een terrasbezoek, avondje café of etentje in een restaurant er vanaf 1 juni 12.00 uur uitzien:
    Reserveren is verplicht, ook voor cafés (n.b.: m.u.v. terras lijkt het).
    Bij binnenkomst moet je handen wassen of ontsmetten met handgel.
    Daarna krijg je een controlegesprek met vragen over onder meer hoesten en koorts bij jou of je huisgenoten in de afgelopen 24 uur.
    Horeca-gelegenheden mogen gasten te allen tijde weigeren bij het vermoeden van gezondheidsklachten.
    Medewerkers mogen binnen 1,5 meter gasten bedienen.
    Aan één tafel of aan de bar mogen maximaal vier gasten zitten, tenzij ze tot hetzelfde huishouden behoren.
    Tafels, stoelen en menukaarten worden grondig gereinigd als de gasten weggaan.

    Ik wens alle horeca-ondernemers en -personeel succes met de uitvoering van alle opgelegde regels.

Wat u zegt

Back to top button
Close
Open chat
1
Heeft u vragen, opmerkingen of tips voor onze redactie? Geef het ons door....
Powered by
%d bloggers liken dit: