22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeEvenementMidwinterfeest Graft-de Rijp 2020 gaat niet door

Midwinterfeest Graft-de Rijp 2020 gaat niet door

Graft-de Rijp – Het bestuur van het Midwinterfeest Graft-De Rijp heeft besloten om het Midwinterfeest 2020 niet door te laten gaan. Dit Midwinterfeest schuift nu door naar 10, 11 en 12 december 2021. Het besluit is genomen als gevolg van de maatregelen en de gezondheidsrisico’s door het coronavirus. 

De voorbereidingen voor het Midwinterfeest 2020 waren al in een vergevorderd stadium. Sponsoren waren benaderd, artiesten repeteerden druk en achter de schermen waren enthousiaste vrijwilligers bezig om alles in goede banen te leiden voor de 15e editie. Tot het coronavirus in Nederland kwam. 

Geen optie

Na de persconferentie van 6 mei was het bestuur het er unaniem over eens dat het Midwinterfeest 2020 niet door kan gaan. Voorzitter Gerard Kuijn: “Dit doet natuurlijk pijn maar wij kunnen geen enkel risico nemen voor de gezondheid van de vrijwilligers, artiesten en bezoekers. Een jaar doorschuiven is het enige juiste besluit.”

Maatregelen

De vergunningplichtige evenementen zijn dit jaar tot 1 september geannuleerd maar mogelijk nog langer. Het Midwinterfeest stond dit jaar 11, 12 en 13 december op de kalender. De maatregelen die door de overheid zijn genomen in de bestrijding van het virus, blijven ook na 1 september gelden voor onbepaalde tijd. 

Een groot evenement zoals het Midwinterfeest brengt zo’n 40.000 bezoekers naar het pittoreske De Rijp. Daarmee kan de organisatie de maatregelen niet naleven, zoals het vermijden van drukte en de 1,5 meter afstand in de smalle karakteristieke straatjes van het dorp. Als het programma aan de maatregelen zou worden aangepast zou dit afbreuk doen aan het karakter van het evenement. Dat is niet de bedoeling. Daarom zijn alle activiteiten die verbonden zijn met het Midwinterfeest verplaatst naar 2021. Er is dit jaar ook geen traditionele kerstmarkt in De Rijp. 

Dankbaar

Gerard Kuijn: “We zijn iedereen: vrijwilligers, artiesten en sponsoren, enorm dankbaar voor alle inzet tot nu toe. We hopen en wensen dat iedereen goed deze crisis doorkomt zodat we elkaar bij het Midwinterfeest 2021 weer in goede gezondheid treffen. De organisatie van het Midwinterfeest 2020 was al ver in haar voorbereidingen voor december. Die voorbereidingen neemt de organisatie nu mee naar 10, 11 en 12 december 2021. Want daar maken we natuurlijk een extra mooi Midwinterfeest van!”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.