EdamVolendam

Geen algehele lockdown in Edam-Volendam “Dat is een misvatting”

Edam-Volendam – In een reactie op ontstane commotie weerleggen burgemeester Lieke Sievers en wethouder Samenleving Vincent Tuijp dat Edam-Volendam in algehele lockdown gaat. Gisteren publiceerde Nivo (Nieuw-Volendam) een bericht in de lokale krant dat de burgemeester ‘een gemeentelijke quarantaine toepast indien nodig’. ,,Dat is een misvatting”, zeggen de burgermoeder en de wethouder in een verklaring.

,,Ik heb willen aangeven dat we in onze gemeente (en ook regionaal) een plan aan het voorbereiden zijn – samen met de GGD – waarbij met name wordt ingezet op testen-opsporen-isoleren, dit bespreekbaar te maken en de gemeenschappelijke kracht van onze sterke sociale cohesie te gebruiken”, geeft burgemeester Sievers aan. Dat laatste is ook in het Italiaanse dorpje Vo’ onderdeel van de aanpak geweest. ,,En daardoor zouden we hier juist mogelijk sneller naar een normale samenleving kunnen.”

Wethouder Tuijp: ,,De cijfers in Edam-Volendam zijn tussen 20 mei (95 gevallen) en nu (111 gevallen) aan het oplopen qua besmettingen. Zorgelijk maar nog niet alarmerend. Negen van deze gevallen zijn terug te leiden naar een verjaardagsfeest. Ook in dit opzicht heeft burgemeester Sievers willen benadrukken dat vanaf 1 juni meer ruimte krijgen tevens betekent dat je met elkaar ook meer verantwoordelijkheid moet nemen.”

Op ‘de Dijk’ was dit gisteren onderwerp van gesprek en waren de reacties over de eventueel aan te scherpen maatregelen gemengd. “Ze vragen erom. Als je je niet aan de voorwaarden houdt dan krijg je problemen, dat kun je verwachten.” Maar er was ook een ander geluid te horen. “Je hebt grote gezinnen in Volendam met gemiddeld 10 tot 12 kinderen. Ja, dan heb je meer mensen in huis.” 

De veiligheidsregio zegt in een reactie dat iedere gemeente vrij is om te onderzoeken of er extra maatregelen nodig zijn en die eventueel te nemen.

Gaat Edam-Volendam Italiaans dorp volgen in coronacrisis? “Geschrokken van wat ik hier zie” –

Volendam – Burgemeester Lieke Sievers van de gemeente Edam-Volendam geeft een grote waarschuwing af in de lokale krant Nieuw Volendam vandaag. Ze wil mogelijk met een ander plan van aanpak komen voor haar gemeente, om zo het coronavirus nog verder de kop in te drukken.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.