15.6 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendIntentieovereenkomst voor 80 tot 100 nieuwe woningen in Wagenweggebied

Intentieovereenkomst voor 80 tot 100 nieuwe woningen in Wagenweggebied

Purmerend – Op 26 mei heeft het college besloten om samen met de eigenaar van Wagenweg 12, Joscor Vastgoed Holding, een intentieovereenkomst te sluiten. Doel van deze intentieovereenkomst is om te onderzoeken of er 80 a 100 appartementen met bijbehorende parkeergelegenheid in het Wagenweggebied kunnen worden ontwikkeld. De komende maanden werkt de ontwikkelaar Campanille Vastgoed Ontwikkeling uit Alkmaar de ideeën verder uit.

De appartementen zijn gepland op de locatie Wagenweg 12, vlak naast de Deen. Op deze locatie zit op dit moment een kantoorpand met parkeervoorziening, waarvan een deel wordt gebruikt als tijdelijke parkeervoorziening voor de binnenstad.

“Het is een kans om nog eens 100 woningen, waarvan 30 sociale huurwoningen, toe te voegen aan een toch al mooi gemengde stadse wijk.”

Wethouder Kroese – Wonen

Wethouder Kroese is verheugd met het initiatief. “Met deze intentieovereenkomst geven we aan dat we vertrouwen hebben in een samenwerking met Joscor. De woningen zijn hard nodig in de stad. Ik kijk ernaar uit om straks samen met Joscor de volgende stap te zetten. Het is een kans om nog eens 100 woningen, waarvan 30 sociale huurwoningen, toe te voegen aan een toch al mooi gemengde stadse wijk.”

Vervolg

De komende tijd werkt de ontwikkelaar het idee verder uit in een plan dat past binnen de ambities van het Ambitiedocument Wagenweggebied. Ook worden afspraken gemaakt over hoe Campanille Vastgoed Ontwikkeling over deze ontwikkeling in gesprek gaat met partijen rondom de locatie. Om het plan in een vervolgstadium daadwerkelijk te realiseren is het nodig dat het bestemmingsplan wordt aangepast. Dat is uiteindelijk een besluit van de gemeenteraad.

Wagenweggebied

Het Wagenweggebied is een bedrijventerrein met woningen, grootschalige detailhandelsvestigingen, twee tankstations, een LPG-verkooppunt en diverse autobedrijven. Door de verscheidenheid aan functies en de onsamenhangende bebouwing oogt het gebied rommelig. Op korte termijn komt een aantal panden leeg te staan. Het Wagenweggebied is daarom toe aan verandering.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.