Purmerend

Skateparken, voetbalkooien en calisthenicsparken gaan weer open

Purmerend – Vanaf 1 juni gelden er nieuwe versoepelingen van de maatregelen om coronabesmettingen tegen te gaan. Ook alle skateparken, voetbalkooien en calisthenicsparken gaan in de loop van de ochtend op 1 juni weer open.

Inwoners moeten wel de afstand van 1,5 meter houden. Dit geldt niet voor: 

  • personen die een gezamenlijk huishouden vormen 
  • de afstand tot kinderen t/m 12 jaar of 
  • een persoon met een handicap of de begeleiders
  • de uitoefening van contactberoepen
  • jongeren van 13 t/m 18 jaar die georganiseerd en begeleid door sportverenigingen of professionals buiten sporten en bewegen. 

Deze en andere aanpassingen staan in de nieuwe noodverordening van de veiligheidsregio Zaanstreek/Waterland. Deze kunt u hieronder lezen.

Nieuwe noodverordening regio Zaanstreek-Waterland (1 juni)

Meer ruimte vraagt meer verantwoordelijkheid We gaan op dit moment de goede kant op met de beperking van de verspreiding van het virus. Dat zorgt dat de maatregelen versoepeld kunnen worden. Tegelijkertijd is het virus niet ineens weg. De bewegingsvrijheid die we krijgen brengt daarom een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

Relevant artikel:

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.