20.4 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendCafé's en restaurants openen onder luid applaus en gejoel de deuren

Café’s en restaurants openen onder luid applaus en gejoel de deuren

Purmerend – Exact om 12:00 gingen ze open. Een luid applaus en hoop gejoel volgde op de Koemarkt toen de laatste klok van het carillon op de Kaasmarkt de twaalf uur inluidde. Bij de meeste was er direct sprake van redelijke drukte.

Er is door de horecaondernemers van alles gedaan om te voldoen aan de maatregelen die ze opgelegd hebben gekregen. Bij verschillende etablissementen kan je alleen op reservering het terras op. Bij andere wordt dit per keer bekeken. Ook de vragen of je verkouden bent en of je bij elkaar hoort als huishouden worden door medewerkers gesteld. “Het is nog even wennen maar gelukkig begrijpt iedereen de maatregelen.” Twee beveiligers lopen in het rond om alles in goede banen te leiden.

Dronebeeld: Rob Klaucke – 1 juni 2020 / 12:32 uur

Een dame van middelbare leeftijd is samen met haar man aangeschoven op het terras van café Bakker. De bestelling is twee biertjes koud van de tap. Na het nemen van de eerste slok: “Dit hebben we gemist. Alsof er een engeltje over je tong piest.”

Aan de andere kant van Purmerend loopt eigenaar Krino van café ‘t Boemeltje aan het Leeuwerikplein als een soort van “politieagent’ in het rond. Op het terras zitten voornamelijk vaste gasten en worden de koud getapte biertjes geserveerd. “Wil jij gaan zitten want zo zijn de regels. Niet onnodig staan, asjeblieft.”, kreeg een aanwezige te horen. Bij de ingang van het terras staat een ontsmettingsapparaat. Ook hier wordt streng op gecontroleerd. “Jij moet even terug en eerst even je handen ontsmetten voor je verdere toegang tot het terras krijgt.” Krino is blij om weer gasten te ontvangen: “We hebben afgelopen week nog wat slagen gemaakt. Het resultaat is een terras die goedgekeurd is door de gemeente.”

Café ‘t Boemeltje aan het Leeuwerikplein.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,964FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.4 ° C
21.1 °
19 °
76 %
0.9kmh
100 %
zo
23 °
ma
22 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.