18.9 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomePurmerendVanaf vandaag kan iedereen met klachten getest worden: extreme drukte teststraat verwacht

Vanaf vandaag kan iedereen met klachten getest worden: extreme drukte teststraat verwacht

Purmerend – Bij de teststraten van de GGD in heel Noord-Holland wordt deze week topdrukte verwacht. Vanaf vandaag mag iedereen met milde klachten namelijk getest worden op het coronavirus. “Normaal konden we 100 testen per dag aan, nu moeten we rekening houden met 450 tot 600”, aldus Annette Beerepoot, projectleider bij de teststraat Zaanstreek-Waterland aan de Waterlandlaan.

De voorbereidingen van de testlocatie naast de brandweerkazerne Purmerend zijn succesvol afgerond. “Nu kunnen we echt zien hoe het zich uitbreidt, maar ook mensen gerust stellen.”

Tot vandaag werden alleen speciale groepen getest, maar vanwege de vele versoepelingen rondom de coronamaatregelen is testen nu voor iedereen mogelijk. “Wat wij testen is of je op dit moment corona hebt, dus niet of je het hebt gehad. Als je voldoet aan de symptomen dan mag je je laten testen.”

“Het heeft geen zin om je te laten checken als je de symptomen niet hebt”

ANNETTE BEEREPOOT – GGD ZAANSTREEK-WATERLAND

Om de verwachte drukte wat te kunnen managen is er vandaag een nationaal telefoonnummer gelanceerd. Via 0800-1202 kun je aangeven getest te willen worden, waarna je een locatie en tijdstip krijgt om je te melden. “Er wordt wel gevraagd of je symptomen van het coronavirus hebt. Het heeft geen zin om je te laten checken als je die namelijk niet hebt.”

Relevant artikel:

‘Coronatest drive in’ voor zorgmedewerkers bij brandweerkazerne Purmerend –

Purmerend – Op verzoek van de minister van VWS, minister Hugo de Jonge, gaan alle GGD’en in Nederland vanaf deze week zorgmedewerkers testen op corona. Vanaf morgen, 7 april 2020, start GGD Zaanstreek-Waterland hiervoor met een ‘Coronatest drive in’. Op dit moment wordt er een testlocatie ingericht op de parkeerplaats aan de achterkant van de …Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
18.9 ° C
20 °
17.8 °
71 %
0.9kmh
5 %
di
18 °
wo
21 °
do
22 °
vr
21 °
za
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.