20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomePurmerendBoswachter Jamie constateert meer afval en brandjes in de natuur door de...

Boswachter Jamie constateert meer afval en brandjes in de natuur door de coronacrisis

Purmerend – Het mooie weer van de afgelopen weken was voor veel mensen een opsteker in moeilijke tijden. De natuur heeft er op sommige plekken onder geleden, want door de drukte zijn op enkele plekken in de regio Zaanstreek-Waterland meer brandjes geweest en ligt er meer afval, merken betrokkenen.

Jamie Jenner merkt als boswachter in het Purmerbos dat de incidenten toenemen, omdat er door het mooie weer veel mensen in de natuurgebieden zijn.  Op de parkeerplaats voor de ingang van het bos ziet ze al aardig wat desinfecterende doekjes liggen. “Wat je meeneemt naar de natuur, neem je ook weer mee terug.”

Daarnaast merkt ze dat er ook meer brandjes in het bos zijn. “Door de droogte vat alles veel sneller vlam. En als mensen dan bijvoorbeeld een sigarettenpeuk of glas in het droge gras gooien, kan dat resulteren in een brand.”

https://twitter.com/P2000Regio11/status/1267423900125794307

Wormerland

Niet alleen in het Purmerbos, maar ook in Wormerland komen steeds meer brandhaarden voor. “Het zijn voornamelijk rietbrandjes en hopen riet die blijven liggen. In deze droge tijd is dat zeer aantrekkelijk voor jongelui om er een lucifer in te steken”, stelt Ed Zijp, handhaver in de regio Wormerland. “Gelukkig gebeurt het niet dagelijks. Het is dit jaar meer dan andere jaren. Als het hout van een vuurtje op is, dan gooien ze wel wat anders erop. Misschien onderschat ik het zelf, maar ik denk dat we zo’n tien meldingen hebben gehad. Dat vind ik heel vervelend.”

Niels Bank

Zo troffen wij ons eilandje dit weekend aan ….. 2 uit de hand gelopen vuurplekken en vernielingen aan ons schuurtje. 😢😠😤

Doordat veel handhavers op dit moment hun handen vol hebben aan het handhaven van de anderhalvemetersamenleving, merkt Zijp dat de brandjes niet zo makkelijk opgespoord kunnen worden. En dat terwijl de consequenties groot kunnen zijn. “Het is gevaarlijk vanwege de veenbrand (red. – resulteert in dagenlange brand) plus veel schade aan de grond. Ik snap wel dat jongeren wat willen, maar houd alles heel.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.