22.1 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendEnorme file bij coronateststraat in Purmerend

Enorme file bij coronateststraat in Purmerend

Purmerend – Wie op corona getest wil worden in Purmerend moet vandaag flink wat geduld hebben. Er staat vanmiddag een file van meer dan een uur voor de teststraat van de GGD aan de Waterlandlaan in Purmerend.

Vanaf maandag mag iedereen met milde klachten getest worden op het coronavirus. De drukte komt niet als een verrassing. Annette Beerepoot, projectleider bij de teststraat Zaanstreek-Waterland, vertelde al eerder dat ze rekening houden met 450 tot 600 mensen per dag. 

Vanaf vandaag kan iedereen met klachten getest worden: extreme drukte teststraat verwacht –

Purmerend – Bij de teststraten van de GGD in heel Noord-Holland wordt deze week topdrukte verwacht. Vanaf vandaag mag iedereen met milde klachten namelijk getest worden op het coronavirus. “Normaal konden we 100 testen per dag aan, nu moeten we rekening houden met 450 tot 600”, aldus Annette Beerepoot, projectleider bij de teststraat Zaanstreek-Waterland aan …

De gemeente Purmerend laat weten dat de wachttijd langer is dan normaal omdat het landelijk registratiesysteem trager werkt dan gedacht. De GGD zegt dat ze morgen extra mankrachten inzetten voor de administratie. 

Afspraak maken

Je kan overigens niet zomaar in de rij gaan staan om getest te worden op corona. Je moet eerst een afspraak maken, door te bellen naar het landelijke nummer 0800-1202.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22.1 ° C
23.9 °
20 °
57 %
1.8kmh
1 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.