Purmerend

Enorme file bij coronateststraat in Purmerend

Purmerend – Wie op corona getest wil worden in Purmerend moet vandaag flink wat geduld hebben. Er staat vanmiddag een file van meer dan een uur voor de teststraat van de GGD aan de Waterlandlaan in Purmerend.

Vanaf maandag mag iedereen met milde klachten getest worden op het coronavirus. De drukte komt niet als een verrassing. Annette Beerepoot, projectleider bij de teststraat Zaanstreek-Waterland, vertelde al eerder dat ze rekening houden met 450 tot 600 mensen per dag. 

Vanaf vandaag kan iedereen met klachten getest worden: extreme drukte teststraat verwacht –

Purmerend – Bij de teststraten van de GGD in heel Noord-Holland wordt deze week topdrukte verwacht. Vanaf vandaag mag iedereen met milde klachten namelijk getest worden op het coronavirus. “Normaal konden we 100 testen per dag aan, nu moeten we rekening houden met 450 tot 600”, aldus Annette Beerepoot, projectleider bij de teststraat Zaanstreek-Waterland aan …

De gemeente Purmerend laat weten dat de wachttijd langer is dan normaal omdat het landelijk registratiesysteem trager werkt dan gedacht. De GGD zegt dat ze morgen extra mankrachten inzetten voor de administratie. 

Afspraak maken

Je kan overigens niet zomaar in de rij gaan staan om getest te worden op corona. Je moet eerst een afspraak maken, door te bellen naar het landelijke nummer 0800-1202.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.