7.9 C
Purmerend
zondag 26 maart 2023
HomeRegionaalRutte: vakantie mag vanaf 15 juni naar 12 landen

Rutte: vakantie mag vanaf 15 juni naar 12 landen

Noord-Holland – Nederlanders mogen vanaf 15 juni weer op vakantie naar twaalf landen binnen Europa. Deze landen krijgen een geel reisadvies in plaats van oranje.

Onder deze landen vallen onder andere Duitsland en Italië. Een geel reisadvies betekent dat reizen mag, maar dat mensen gezondheidsrisico’s in acht moeten nemen. Rutte benadrukte dan ook dat mensen ‘wijs op reis’ moeten gaan en goed op de huidige situatie moeten blijven letten. Via een website zal het RIVM wekelijks updates geven over de situatie in landen. 

Het kabinet hoopt in de weken die volgen op 15 juni ook andere landen daar aan toe te kunnen voegen, waaronder Spanje en Frankrijk. 

De premier benadrukt dat code geel niet betekent dat vakanties afgeraden worden. Wel vraagt hij mensen voor wie het mogelijk is om buiten de schoolvakanties te reizen om zo de druk te verspreiden.

Geen repatriëring

Mocht er tijdens het verblijf in een land met een geel reisadvies toch een grote uitbraak zijn waardoor het reisadvies verandert naar oranje, gaat de regering geen burgers repatriëren. Het is dan aan Nederlanders zelf om op een veilige manier thuis te komen en in Nederland de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. 

Vanaf 15 juni zijn ook toeristen weer welkom in Nederland. Premier Rutte laat weten dat de grenzen open zijn voor toeristen uit landen die ‘een vergelijkbare gezondheidssituatie’ hebben als Nederland. Dat betekent dat toeristen uit het Verenigd Koninkrijk en Zweden vooralsnog niet welkom zijn in Nederland.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
7.9 ° C
8.3 °
7.2 °
89 %
1.3kmh
34 %
zo
7 °
ma
7 °
di
8 °
wo
11 °
do
10 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.