14 C
Purmerend
maandag 24 juni 2024
HomeBeemsterUniek in Nederland: 27 basisscholen hebben eindmusical omgevormd tot filmscript

Uniek in Nederland: 27 basisscholen hebben eindmusical omgevormd tot filmscript

Purmerend / Beemster – Uniek in Nederland: de eindmusicals van groep 8 van de basisscholen in Purmerend en Beemster zijn verwerkt tot een filmscript van een uur, in overleg met musicalschrijver Benny Vreden Kinderproducties en Carlo Boszhard.

27 groepen 8 van de basisscholen in Purmerend en Beemster gaan hun musical in P3 op film laten opnemen in juni. In de laatste twee weken voor de zomervakantie worden de films door de lokale omroep RTV Purmerend uitgezonden. Of alle musicals worden uitgezonden, is mede afhankelijk van de toestemming van ouders en/of verzorgers.

Eindmusicals in het theater

De afgelopen jaren hebben het basisonderwijs, culturele instellingen en de gemeente de handen ineen geslagen om de leerlingen een kans te geven te ‘shinen’ in een echt theater, op een echt podium. Iedereen keek hier enorm naar uit.

Ook dit jaar stonden deze opvoeringen weer gepland. Helaas kan dat in de ‘normale’ vorm door de corona-omstandigheden niet doorgaan. Het schoolbestuur OPSPOOR heeft de gemeente benaderd om samen te zoeken naar een alternatief voor de eindmusicals. Er is samen met het onderwijs, theater De Purmaryn, P3 (Pop- en cultuurpodium) en het NKT (Nederlands Kindertheater) gewerkt aan verschillende scenario’s waaronder het maken van eindmusicalfilms.

Samenwerking met Benny Vreden en Carlo Boszhard

De meeste eindmusicals van de scholen zijn afkomstig van Benny Vreden Kinderproducties BV. In overleg met hem is gewerkt aan een script om van de musical een film van circa een uur te maken. Purmerend en Beemster zijn uniek in de schaal waarin dit wordt opgepakt.

Benny Vreden brengt muziek en theater in de klas

De basisscholen zijn alweer even open en dat gaat over het algemeen prima. Van steeds meer scholen horen we dat ze lekker met de musical aan de slag zijn en kinderen vol overgave in hun rol kruipen. Dat klinkt als muziek in onze oren natuurlijk!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,949FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14 ° C
15.1 °
13 °
80 %
0.9kmh
8 %
ma
23 °
di
25 °
wo
26 °
do
26 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.