Purmerend

Kick Out Zwarte Piet kondigt demonstratie aan tijdens sinterklaasintocht in Purmerend

Purmerend – Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft aangekondigd in november 2020 in meer dan twintig verschillende plaatsen in Nederland te demonstreren bij de Sinterklaasintochten. In onze regio zijn in Purmerend, Edam en Volendam demonstraties gepland.

De actiegroep demonstreert in plaatsen waar volgens KOZP tijdens de intocht nog steeds wordt vastgehouden aan Zwarte Piet. Met de demonstraties eist de actiegroep dat het kabinet eindelijk stelling neemt in de kwestie en daar ook naar handelt door het beleid te veranderen.

Het bestuur van Stichting Marktstad heeft verleden jaar al kleur- en roetpieten ingezet tijdens de intocht. Hiermee kwam het bestuur al tegemoet aan de roep vanuit de samenleving.

KOZP roept op tot een vreedzaam protest, waarbij het de bedoeling is dat geweld en onnodige provocatie vermeden worden. Met de burgemeesters van de steden waar de demonstraties plaatsvinden, zal van te voren afspraken worden gemaakt om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Combinatie zwarte piet, roetveegpiet en regenboogpiet tijdens intocht Purmerend –

Purmerend – Voor het eerst lopen er niet uitsluitend Zwarte Pieten mee tijdens de intocht van Sinterklaas in Purmerend. Het bestuur dat verantwoordelijk is voor de intocht heeft gekozen voor een combinatie van Zwarte Pieten, roetveegpieten en regenboogpieten. De Zwarte Pieten zijn wel in de meerderheid.

Naast Purmerend, Edam en Volendam heeft KOZP demonstraties aangekondigd in Alkmaar, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Helder, Deventer, Dordrecht, Enkhuizen, Gouda, Heerhugowaard, Leeuwarden, Lelystad, Maastricht, Nijmegen, Rijswijk, Wageningen, Weert, Weesp en Zaanstad.

In Arnhem en Nijmegen stemde de gemeenteraad er deze week voor om te stoppen met Zwarte Pieten. Het is voor 2020 nog niet bekend waar de landelijke sinterklaasintocht plaatsvindt.

Relevant artikel:

Intocht Sinterklaas Purmerend 2019 (fotoverslag en dronevideo) –

Purmerend – Op zondag 17 november kwam Sinterklaas aan in Purmerend. Het was een gezellige intocht, zonder problemen. Telpiet gaf aan dat er wel 100 miljoen duizend mensen aanwezig waren op de Kanaalkade en directe omgeving. Sinterklaas kwam om even na 13:15 uur met de stoomboot aan op de Kanaalkade.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

 1. Leden van Kick out Zwarte Piet,

  1. “De mussen vallen dood van het dak” op deze mooie dag in juni en het gezever over het Sinterklaasfeest begint nu al.
  2. In 2019 liepen er niet uitsluitend Zwarte Pieten mee tijdens de intocht van Sinterklaas in Purmerend.
  3. Het bestuur dat verantwoordelijk is voor de intocht heeft in 2019 al gekozen voor een combinatie van Zwarte Pieten, roetveegpieten en regenboogpieten.

  Hou op met dat gezever: er worden hier allerlei veranderingen doorgevoerd, “voor eenieder wat wils” zeg maar.
  Hou op met dat gedram: verziek geen kinderfeest maar vooral verziek de Nederlandse maatschappij níet.

  Respect krijg je niet, dat moet je verdienen.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: