112Purmerend

Getuigen gezocht van schietincident aan het Tramplein (video)

Purmerend – De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar het schietincident op de Gouw, waarbij een 24-jarige inwoner van Purmerend ernstig gewond raakte.

Bij de meldkamer van politie kwam zondagmiddag om 15.20 uur een melding binnen van een schietpartij aan het Tramplein. De politie is ter plaatse gegaan en trof op de Gouw een zwaargewonde man aan. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft uitgebreid onderzoek ingesteld en meerdere getuigen ter plaatse gesproken. Ook werd een speurhond ingezet, buurtonderzoek gehouden en werden camerabeelden uit de omgeving opgevraagd.

De vermoedelijke daders reden na het incident weg op een zwarte scooter in de richting van de Nieuwstraat. Van hen is het volgende signalement bekend:

  • beiden droegen een donkere helm
  • de scooter waarop zij reden was donkerkleurig
  • een van de daders droeg vermoedelijk een blauw Paris Saint-Germain trainingspak

Vragen aan het publiek

De recherche is in dit onderzoek nog op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien hebben of informatie hebben over dit incident en die nog niet met de politie hebben gesproken. Heeft u tussen 15.15 uur en 15.45 uur in de omgeving van de Gouw, Tramplein of het centrum van Purmerend iets verdachts gezien of een zwarte scooter zien rijden met twee personen erop?

Belt u dan a.u.b. met de recherche in Zaandijk via tel.nr. 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem, via tel.nr. 0800-7000.

Relevant artikel:

Schietpartij op het Tramplein, 1 gewonde, politie zoekt daders –

Purmerend – Omstreeks 10 voor half drie is er een schietpartij geweest op het Tramplein. Een politiehelikopter cirkelt boven de binnenstad. De Jaagweg is tussen het tramplein en de Boemenbuurt afgesloten. Getuigen hebben twee schoten gehoord. Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.