5.9 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeRegionaalEikenprocessierups gezien? Meld het bij de gemeente!

Eikenprocessierups gezien? Meld het bij de gemeente!

Regionaal – De populatie van de eikenprocessierups is het afgelopen jaar enorm gegroeid – een vervelende zaak, want de brandhaartjes die los komen tijdens het vervellen zorgen voor gezondheidsklachten bij mens en dier.

Ook in Purmerend en in de Beemster is de eikenprocessierups helaas aanwezig. Deze is te vinden in de eikenbomen verspreid over de gehele gemeente. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat u vragen heeft over de bestrijding en (voorkoming van) klachten, zetten we hieronder de belangrijkste informatie op een rijtje.

Wat doet de gemeente om de rups te bestrijden?

Bij bomen die bekend zijn als besmet, wordt eerst gekeken of deze onder gemeentelijk beheer vallen, of onder beheer van het waterschap, de provincie of Rijkswaterstaat.

Het nest wordt zo snel mogelijk opgezogen. De boom lijdt hier niet onder en kan gewoon door blijven groeien. De nesten worden afgevoerd naar een gecertificeerd bedrijf.

Heeft u een nest gezien? Geef de locatie van de boom dan door aan het KCC van de gemeente via (0299) 452 452, of via Whatsapp op (06) 222 46 060.

Bron: gemeente Purmerend



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,903FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
5.9 ° C
7.3 °
5 °
82 %
1.3kmh
100 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.