Regionaal

Eikenprocessierups gezien? Meld het bij de gemeente!

Regionaal – De populatie van de eikenprocessierups is het afgelopen jaar enorm gegroeid – een vervelende zaak, want de brandhaartjes die los komen tijdens het vervellen zorgen voor gezondheidsklachten bij mens en dier.

Ook in Purmerend en in de Beemster is de eikenprocessierups helaas aanwezig. Deze is te vinden in de eikenbomen verspreid over de gehele gemeente. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat u vragen heeft over de bestrijding en (voorkoming van) klachten, zetten we hieronder de belangrijkste informatie op een rijtje.

Wat doet de gemeente om de rups te bestrijden?

Bij bomen die bekend zijn als besmet, wordt eerst gekeken of deze onder gemeentelijk beheer vallen, of onder beheer van het waterschap, de provincie of Rijkswaterstaat.

Het nest wordt zo snel mogelijk opgezogen. De boom lijdt hier niet onder en kan gewoon door blijven groeien. De nesten worden afgevoerd naar een gecertificeerd bedrijf.

Heeft u een nest gezien? Geef de locatie van de boom dan door aan het KCC van de gemeente via (0299) 452 452, of via Whatsapp op (06) 222 46 060.

Bron: gemeente Purmerend

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.