6.1 C
Purmerend
maandag 27 maart 2023
HomeHart van de RegioStichting Hartekind komt aan de deuren - Ivonne zet zich in voor...

Stichting Hartekind komt aan de deuren – Ivonne zet zich in voor kinderen met hartafwijking

Purmerend – 2,5 jaar geleden beviel Ivonne van haar prachtige dochtertje Royce. Al snel was het duidelijk dat er iets flink mis was met het meisje. Pas toen ze 1,5 jaar oud was kwamen de artsen er -net op tijd- achter. Royce was geboren met een hartafwijking.

Nu, 2,5 jaar later gaat het goed en is Royce een vrolijke peuter. Maar dat had ook heel anders kunnen aflopen. “De doktoren vertelden ons dat het niet heel veel langer had moeten duren, want anders was mijn dochtertje er niet meer geweest. Met gierende banden zijn we per ambulance naar Leiden gereden, waar ze is geopereerd”.

Ivonne weet als geen ander hoe ingrijpend complicaties door een aangeboren hartafwijking zijn, zowel voor het kind als voor het gezin. “Ik ben nog steeds bezig met het te verwerken. Ik zette me al in als vrijwilliger voor stichting Hartekind. Door de Corona heb ik nu meer tijd: ik moet en ik kan meer doen, zo voelt het. Daarom heb ik me aangemeld als regio coordinator voor de stichting en zet nu actief acties op in onze regio”.

Stichting Hartekind – opgericht in 2008 – zet zich in voor het vergroten van de overlevingskansen van de zogenoemde hartekinderen door het financieren van wetenschappelijk onderzoek. Ook ondersteunen ze projecten die de kwaliteit van leven van deze kinderen verbeteren en creëren ze bewustwording over de problematiek bij het grotere publiek.

Collecte in Purmerend

“We gaan voor het eerst in Purmerend collecteren”, vertelt Ivonne. “Ik vind het daarom belangrijk dat inwoners van onze stad weten wie wij zijn, voor dat we aan de deur komen. Dit is het eerste jaar en we lopen met 10 collectanten, we gaan het niet redden om heel Purmerend te bereiken, maar we doen ons best om bij zo veel mogelijk huizen langs te gaan.”

25000 hartekinderen in Nederland.

Dagelijks worden er 4 kinderen geboren met een hartafwijking.

Iedere dag ondergaan 3 kinderen een openhartoperatie.

Elke 2 dagen overlijdt er 1 kind aan een hartafwijking.

De gemeente Purmerend heeft een vergunning afgegeven voor een collecte in de week van 27 juni t/m 4 juli. Hierbij worden de richtlijnen van het RIVM en het CBF in acht genomen. Met een Tikkie QR code zullen de collectanten van Hartekind langs de deuren gaan, waarbij de 1,5 meter afstand wordt gehanteerd. Deze QR code kan na het aanbellen op de grond gelegd worden of bijvoorbeeld voor het raam gehouden worden, zodat de donateur deze code veilig kan scannen en via Tikkie een donatie kan doen. 

Wil je nu alvast doneren, dan kan dat door onderstaande QR-code te scannen of klik op deze link https://tikkie.me/pay/Hartekind/bxmYG1fKDugu7A3M8o6bFn


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Geweldige post, zeer informatief. Ik vraag me af waarom de andere experts in deze branche dit niet zien. Je moet blijven schrijven. Ik weet zeker dat je al een groot lezerspubliek hebt. Ga zo door! Jouw werk inspireert ons.

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
6.1 ° C
8.9 °
4.4 °
80 %
0.9kmh
52 %
ma
7 °
di
7 °
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.