Volendam

Versoepeling coronamaatregelen betekent niet direct een kermis in Volendam

Volendam – Evenementen en kermissen mogen vanaf 1 juli weer plaatsvinden, maar dat betekent niet dat het ook direct gebeurt. In Volendam is het al weken lang het gesprek van de dag: Gaat de kermis in Volendam begin september door? “Daar gaan we de komende dagen naar kijken”, antwoordt een woordvoerder van de gemeente Edam-Volendam.

“De verwachting is wel dat we meer tijd nodig hebben om op basis van deze aangekondigde versoepelingen een besluit te kunnen nemen. We gaan opnieuw alle opties bekijken”, aldus gemeente Edam-Volendam.

Want de anderhalvemeter-regel blijft intact. Premier Rutte zei hier gisteravond in de persconferentie over: “Om het concreet te maken. In de Kuip of Arena mogen mensen weer op anderhalvemeter afstand van elkaar zitten. Op het terras hoeven mensen zich niet meer aan deze regel houden als de horecaondernemer een ’kuchscherm’ plaatst.”

De kermis in het vissersdorp is een begrip. Ook mensen van ver buiten Volendam reizen af naar het jaarlijkse feestje.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Maar nieuws maken kan niet gratis. Steun ons zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen. Druk af en toe op onderstaande donatieknop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Bron
NH-Nieuws / Gerie Smit

Gerelateerde artikelen

4 commentaren

 1. Ik neem mijn eerdere uitspraken terug.
  Vandaag, 30 juni, heeft het College i.o.m. de Veiligheidsregio besloten: “Kermis in Volendam gaat definitief niet door”.

 2. Precedent is reeds geschapen daar de Tilburgse Kermis gewoon doorgaat.
  Maar niet in volle omvang’ en onder specifieke voorwaarden.
  Dus: de kermis in Volendam komt er ook, wat ik u brom…….

 3. Het precedent is al geschapen (=hiermee is een situatie gecreëerd we een waarop men zich later gaat -of meent te kunnen- beroepen).
  “De Tilburgse Kermis gaat toch door, maar niet in volle omvang” aldus wethouder Dols van de gemeente Tilburg tegen Omroep Brabant.
  Dus de kermis in Volendam gaat écht wél door.
  Wat ik u brom……

 4. Ik geef u op een briefje: de kermis in Volendam gaat hoedanook dóór.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: