20.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
Home112Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld aan de Purmerdijk

Hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld aan de Purmerdijk

Purmerend – In het voormalige pand van Hesseling vlees op de hoek van de Purmerdijk en de Kwadijkerweg is een hennepkwekerij aangetroffen. Hesseling heeft het markante pand in 2019 verkocht en is thans gevestigd aan de Binnenzeestraat 20 op de Baanstee-Noord.

Alle planten en overige kwekerijspullen werden in beslaggenomen en zullen worden vernietigd. De sluiting is, volgens de burgemeester, bedoeld om de bekendheid van het pand als drugspand te doorbreken en de openbare orde te herstellen.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik. Het besluit van burgemeester Bijl betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen het pand voor 3 maanden niet mogen betreden. Op het pand dat gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst ‘verzegeld’ en ‘drugspand gesloten’.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is vaak groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800 -7000 of e-mail [email protected]Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Mooi stukje opsporing en handhaving.
    Prima, ruimen die handel.
    Veiligheid voor de omgeving is véél belangrijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,963FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.3 ° C
21.1 °
18.9 °
74 %
1.8kmh
100 %
zo
23 °
ma
22 °
di
20 °
wo
20 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.