11.1 C
Purmerend
donderdag 23 maart 2023
HomeBeemsterProvincie stuurt herindelingsadvies Purmerend/Beemster naar minister

Provincie stuurt herindelingsadvies Purmerend/Beemster naar minister

Regionaal – De provincie Noord-Holland heeft de herindelingsadvies voor Beemster-Purmerend naar de minister van Binnenlandse Zaken gestuurd. Ook voor fusiegemeenten Weesp-Amsterdam en Dijk en Waard (Heerhugowaard en Langedijk) zijn er herindelingsadviezen gestuurd.

Ook de positieve zienswijzen van de provincie zijn aangeboden aan de minister. Met de definitieve vaststelling van de zienswijzen op de herindelingsadviezen is een belangrijke stap gezet in de fusietrajecten van de gemeenten Beemster en Purmerend, Weesp en Amsterdam en Langedijk en Heerhugowaard. Alle gemeenten hebben een intensief proces doorlopen met inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers.

Gedeputeerden Staten gaven in haar concept-zienswijzen al aan tevreden te zijn met het doorlopen traject. De bespreking van de zienswijzen in de Statencommissie Economie Financiën en Bestuur (EFB) leidde niet tot wijzigingen in deze zienswijzen.

Gedeputeerde Bestuur Ilse Zaal: “De provincie complimenteert de gemeenten. Er is veel aandacht geweest voor draagvlak en participatie. Wij zijn blij dat Weesp een geschikte partner heeft gevonden en zijn ook van mening dat er met het samengaan van Purmerend en Beemster een mooie nieuwe gemeente ontstaat. Ook voor de fusie van Heerhugowaard en Langedijk, die leidt tot de nieuwe gemeente Dijk en Waard, is een goed proces gevolgd. De provincie deelt de mening dat alleen een ongedeelde fusie leidt tot een duurzame toekomst. Wij hebben begrip voor de kritische geluiden van inwoners en de gemeente Alkmaar die niet achter het herindelingsadvies van Dijk en Waard staan. Heerhugowaard en Langedijk hebben echter laten zien dat zij deze geluiden serieus nemen en werken nog steeds aan het verstevigen van het draagvlak.” 

De minister moet van de adviezen wetsontwerpen maken die behandeld worden in de ministerraad, de Raad van State, de Tweede Kamer en de Eerste Kamer.

Relevante artikelen:

Provincie positief over herindeling Beemster en Purmerend –

Purmerend / Beemster – De provincie Noord-Holland steunt het herindelingsadvies van de gemeenten Beemster en Purmerend. Gedeputeerde Staten hebben een concept-zienswijze vastgesteld waarin het college aangeeft vertrouwen te hebben in de nieuwe gemeente Purmerend die straks voldoende ambtelijke én bestuurlijke capaciteit heeft om haar maatschappelijke opgaven efficiënt en effectief op te pakken.

Historisch besluit: fusie Beemster en Purmerend een stap dichterbij –

Purmerend – De fusie tussen de gemeenten Beemster en Purmerend is een stap dichterbij. Op 26 september hebben de gemeenteraden van Beemster en Purmerend een eensluidend besluit genomen en is het herindelingsontwerp vastgesteld. De beide raden geven met dit historische besluit aan dat zij op 1 januari 2022 een nieuwe gemeente willen vormen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
10 °
94 %
0.9kmh
100 %
do
13 °
vr
12 °
za
11 °
zo
6 °
ma
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.