6.1 C
Purmerend
maandag 27 maart 2023
HomePurmerendVariatie in ontwikkeling Kop West zet door

Variatie in ontwikkeling Kop West zet door

Purmerend – De gemeente Purmerend sloot in de afgelopen weken twee koopovereenkomsten waarmee een nieuwe impuls wordt gegeven aan het toch al gevarieerde woningaanbod in Kop West. Open Development bouwt straks 90 woningen waarvan ten minste 40% in het middeldure huursegment en buurtfuncties aan het plein. Stichting Wooncompagnie bouwt 25 sociale huurwoningen. Deze nieuwe projecten voegen nog meer variatie toe aan het toch al gemengde woningbouwprogramma van Kop West.

Kop West is een nieuw stukje stad aan het Noordhollandsch Kanaal ten westen van het centrum. De gebiedsontwikkeling is organisch, de kwaliteitslat ligt hoog. Er zijn bouwvelden waar de gemeente zelf kavels uitgeeft voor particulier opdrachtgeverschap en bouwvelden die worden ontwikkeld door marktpartijen en woningcorporaties.

Diverse wijk

De wijk en het aanbod zijn gevarieerd. De eerste helft van de wijk is inmiddels opgeleverd waarbij er een mooie mix is ontstaan van huur- en koopwoningen, eengezinswoningen en appartementen, van sociaal tot vrije sector en zelfbouwkavels particulier opdrachtgeverschap.

Aan dit woningbouwprogramma worden nu 25 sociale huurwoningen toegevoegd die stichting Wooncompagnie gaat bouwen. Wethouder Wonen Thijs Kroese en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder Stichting Wooncompagnie, ondertekenden de koopovereenkomst op 2 juli. Twee weken eerder tekende de gemeente samen met Bas Janssen van Open Development en Bernlef de Vries van Vink Bouw de koopovereenkomst voor de Lusthof. Dit plan bestaat uit circa 90 woningen met één of meerdere buurtfuncties aan het plein, een parkeergarage met erboven een mooie binnentuin. “We gaan hier iets heel moois van maken,” aldus Bas Janssen.

Wethouder Thijs Kroese: “In Purmerend is een grote behoefte aan woningen voor verschillende doelgroepen. Sociale huurwoningen vormen een belangrijk onderdeel hiervan. Maar ook doorstroomwoningen, de zogenaamde middeldure huur. Het is belangrijk voor de stad dat we voldoende en divers aanbod in creëren. Met deze overeenkomsten zetten we daar weer een stap in.”

Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie zegt: ‘’Daar waar Wooncompagnie locaties voor sociale woningbouw wil ontwikkelen, gaat de gemeente actief meedenken om besluitvormings-, vergunningen- en RO-procedures zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Deze 25 sociale huurwoningen zijn wat ons betreft een mooie stap en er zullen er nog vele volgen als het aan Wooncompagnie ligt.’’

Homepage – Kop West

Om jouw bezoek aan onze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken zetten we cookies in. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen (en mogelijk ook buiten) onze website volgen. Lees onze privacy verklaring. Op deze pagina kun je ook altijd je keuze wijzigen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,211FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
6.1 ° C
8.9 °
4.4 °
80 %
0.9kmh
52 %
ma
7 °
di
7 °
wo
12 °
do
12 °
vr
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.