9.9 C
Purmerend
dinsdag 19 maart 2024
HomeRegionaalTientallen boeren uit de regio op trekkers onderweg naar centrum Amsterdam

Tientallen boeren uit de regio op trekkers onderweg naar centrum Amsterdam

Regionaal – Een groep van minimaal veertig boeren uit Edam en de regio is met trekkers op dit moment onderweg naar Amsterdam. Ze willen daar protesteren tegen de plannen van het kabinet. René Staal, melkveehouder uit Berkhout, is erbij en licht de plannen aan NH Nieuws toe via de telefoon. “Het zal wel druk zijn in de stad. Mooi, want we willen de burgers duidelijk maken dat we het niet eens zijn met de plannen van het kabinet.”

Volgens Staal rijden er twee motoragenten met de stoet mee en is er goed contact. “We zouden naar de Dam, maar dit schijnt niet te mogen. Nu worden we naar het Rembrandtsplein geleid. We moeten eerst maar zien of we Amsterdam in komen”, aldus Staal. 

De politie laat weten dat agenten uit Amsterdam inmiddels meerijden. “Het zou kunnen dat ze de gelegenheid krijgen om de stad in de gaan.” De woordvoerder kan niet zeggen waar de boeren heen worden geleid. 

https://twitter.com/N0stijl/status/1279501501652762627

Staal is vastberaden om ‘t centrum in te gaan. “Ze kunnen ons beter toelaten, anders gaan we wel een keer Amsterdam in zonder overleg met de politie.”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,838FansLike
2,540VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.9 ° C
10.6 °
8.9 °
81 %
3.6kmh
98 %
di
15 °
wo
14 °
do
11 °
vr
10 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.