Regionaal

Tientallen boeren uit de regio op trekkers onderweg naar centrum Amsterdam

Regionaal – Een groep van minimaal veertig boeren uit Edam en de regio is met trekkers op dit moment onderweg naar Amsterdam. Ze willen daar protesteren tegen de plannen van het kabinet. René Staal, melkveehouder uit Berkhout, is erbij en licht de plannen aan NH Nieuws toe via de telefoon. “Het zal wel druk zijn in de stad. Mooi, want we willen de burgers duidelijk maken dat we het niet eens zijn met de plannen van het kabinet.”

Volgens Staal rijden er twee motoragenten met de stoet mee en is er goed contact. “We zouden naar de Dam, maar dit schijnt niet te mogen. Nu worden we naar het Rembrandtsplein geleid. We moeten eerst maar zien of we Amsterdam in komen”, aldus Staal. 

De politie laat weten dat agenten uit Amsterdam inmiddels meerijden. “Het zou kunnen dat ze de gelegenheid krijgen om de stad in de gaan.” De woordvoerder kan niet zeggen waar de boeren heen worden geleid. 

Staal is vastberaden om ’t centrum in te gaan. “Ze kunnen ons beter toelaten, anders gaan we wel een keer Amsterdam in zonder overleg met de politie.”


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.