8.1 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomePurmerendWooncompagnie en Bot Bouw ondertekenen overeenkomst nieuwbouw 70 sociale huurwoningen

Wooncompagnie en Bot Bouw ondertekenen overeenkomst nieuwbouw 70 sociale huurwoningen


Purmerend – Aan de Lambertus Huisengastraat (Wagenweggebied) in Purmerend start naar verwachting half oktober de bouw van 70 sociale huurappartementen. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en directeur Gem Bot van Bot Bouw uit Heerhugowaard ondertekenden donderdag 2 juli de aannemingsovereenkomst voor dit project. Hiermee gaat dit project formeel van start.

Het project langs de Dopsloot bestaat uit 3 bouwblokken: twee blokken met rijappartementen en 1 blok in de stijl van een urban villa. Het project is ontwikkeld door Wooncompagnie en ontworpen door Bastiaan Jongerius Architecten. Constructeur is Berkhout Tros. Aannemer Bot Bouw verwacht de oplevering van het eerste blok eind 2021. De twee andere blokken volgen in 2022. Directeur Gem Bot: “De samenwerking gaat prettig en zeer voortvarend. Ook het contact met de gemeente Purmerend is goed. Het project ligt naast onze eigen ontwikkeling aan de Wagenweg. Op het terrein van de voormalige garage Jorritsma gaan we nog eens 131 nieuwe huurappartementen bouwen. Wooncompagnie neemt hiervan 26 huurappartementen af. Het is een goede ontwikkeling dat er in Purmerend zoveel nieuwe woningen worden gerealiseerd.”

Een woning, een bekroning

Wooncompagnie staat voor betaalbaar wonen voor iedereen. Daarom worden de royale appartementen in het Wagenweggebied verhuurd voor een huurprijs onder de lage aftoppingsgrens. Zo zijn ze bereikbaar voor de grootst mogelijke doelgroep. “Gezien de enorme druk op de woningmarkt zoeken wij volop naar de mogelijkheid om meer nieuwbouw te realiseren in de regio Waterland.”, stelt Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van Wooncompagnie. “Het is dan ook geweldig hier zo’n groot aantal huurwoningen te kunnen bouwen.”

Woonmatch

De woningen zullen tegen die tijd dat ze worden opgeleverd, worden geadverteerd op de website van Woonmatch Waterland. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. Alleen mensen die staan ingeschreven kunnen reageren.

Relevante artikelen:

131 woningen op locatie Jorritsma in Wagenweggebied –

Purmerend – Het college heeft de 3e anterieure overeenkomst afgesloten voor woningbouw in het Wagenweggebied. Het gaat in deze overeenkomst om de voormalige locatie van Jorritsma en bestaat uit een leegstaand garagepand en een stuk braakliggend terrein aan de achterzijde. In totaal gaat het om 131 woningen waarvan 26 sociale huurwoningen, 39 middeldure en 96 …

131 nieuwe huurappartementen Wagenweggebied, voorrang voor huurders uit Purmerend –

Purmerend – Bot Bouw uit Heerhugowaard ontwikkelt en bouwt het plan in het Wagenweggebied. SPF Beheer heeft namens Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer onlangs met Bot Bouw de overeenkomst gesloten voor de aankoop van 105 huurappartementen. Wooncompagnie zal de sociale huurwoningen in eigendom nemen. Het plan bestaat uit 26 sociale huurappartementen en 105 vrije sector …


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
8.1 ° C
9.4 °
6.7 °
69 %
1.3kmh
100 %
di
7 °
wo
12 °
do
13 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.