10.6 C
Purmerend
maandag 18 maart 2024
HomeVolendamVolendamse Mona Keijzer afgevallen in race om CDA-lijsttrekkerschap

Volendamse Mona Keijzer afgevallen in race om CDA-lijsttrekkerschap

Volendam – De Volendamse Mona Keijzer wordt geen lijsttrekker van het CDA. Ze viel vandaag in de eerste ronde af. Hugo de Jonge en Pieter Omzigt nemen het tegen elkaar op in een tweede, beslissende stemronde. 

Van de 40.000 CDA-leden kreeg Keijzer de minste stemmen, met 11,6 procent. De Jonge ging aan kop met 48,7 procent, terwijl Omtzigt 39,7 procent haalde, meldt de NOS

Tot vanochtend 9.00 uur konden leden opnieuw hun stem uitbrengen. Eigenlijk zou de eerste ronde donderdag beslist worden, maar het CDA besloot de lijsttrekkersverkiezing over te doen, nadat de NOS met behulp van onderzoekers wist aan te tonen dat de verkiezing onveilig was en kwaadwillenden konden geautomatiseerd valse stemmen uitbrengen.

Volendamse dochter

De Volendamse Keijzer hoopte haar concurrenten te verslaan door zichzelf te blijven. “Mona, dochter van Jan en Hilltje uit Volendam. praktisch, nuchter en bereid om andere mensen te helpen”, was haar motto. Dit bleek niet genoeg.

Keijzer kan in theorie nog wel premier worden.

Mona Keijzer zal in de tweede stemmingsronde tussen de twee heren stemmen op Pieter Omzigt. CDA leden kunnen stemmen van zaterdag 11 juli 21.00 uur tot dinsdag 14 juli 12.00 uur.

Relevant artikel:

Volendamse Mona Keijzer wil eerste vrouwelijke lijsttrekker van het CDA worden –

Volendam – De 51-jarige Mona Keijzer doet een gooi naar het lijsttrekkerschap van het CDA. Dat maakt ze vandaag bekend in een interview met de Telegraaf. Vooralsnog neemt Keijzer het op tegen minister De Jonge van Volksgezondheid, die vorige week al zijn kandidatuur bekendmaakte. Volgens Keijzer is het tijd dat er een vrouwelijke partijleider komt.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,836FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.6 ° C
11.2 °
10 °
82 %
3.1kmh
100 %
ma
13 °
di
15 °
wo
15 °
do
10 °
vr
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.