Purmerend

62% meer geluidsoverlast gemeld in Purmerend

Purmerend – In het eerste half jaar van 2020 kreeg de politie 442 meldingen van geluidsoverlast te verwerken uit de gemeente Purmerend. Dat zijn er 169 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers die de politie heeft vrijgegeven. Vooral tijdens de intelligente lock-down was de politie druk.

Als gevolg van de lockdownmaatregelen werd er weliswaar minder geklaagd over horeca en evenementen, maar er kwamen wel extra meldingen binnen over andere soorten van geluidshinder. Zoals bijvoorbeeld van de buren.

De buurt met de meeste klachten is Overwhere-Zuid met 99 meldingen (+15) in het eerste half-jaar. Gevolgd door Wheermolen-Oost met 94 meldingen (+32). De grootse procentuele stijger is Overlanderstraat en omgeving (72 meldingen) met 34 meldingen meer dan in dezelfde periode verleden jaar. Ook de Afrika wijk (63 meldingen) heeft te maken gehad met iets minder dan 50% aan extra meldingen.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Melden is één, aanpakken en oplossen is heel wat anders.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: