Purmerend
Trending

Bewoners mogen balkon niet meer gebruiken: “Staat het op instorten, ofzo?”

Purmerend – Bewoners van appartementencomplex Le Chateau aan de Mont Saint Michel in de Kop van West, Weidevenne mogen van woningcoöperatie Intermaris het balkon niet meer gebruiken. Gebleken is namelijk dat de ondersteuning van de balkons niet voldoende is om een veilige situatie te garanderen.

Bewoners mogen daarom vanaf vandaag geen gebruik meer maken van het balkon. “De balkondeuren worden met spoed dichtgezet door een aannemer. De deuren waar zij niet aan toekomen, worden maandag dichtgezet. Dit zijn dringende werkzaamheden om uw veiligheid te garanderen.”

Vanaf volgende week worden er stevige metalen stutten/pijpen onder de balkons geplaatst om de balkons te ondersteunen. Maar ook nadat dit gebeurt is mogen de bewoners nog steeds niet gebruik maken van het balkon.

Een bewoner, die niet bij naam genoemd wil worden, is er klaar mee maar begrijpt wel dat veiligheid van de bewoners voorop staat. “Dit is niet het eerste wat mis is in dit complex, daarom is er ook onderzoek gedaan door een bouwkundig bureau. Nu worden wij genoodzaakt om met mooi weer binnen te zitten. Sterker nog, de deuren gaan en mogen niet meer open. Dit wordt een sauna deze zomer in huis. Dat zelfs na het stutten wij niet meer het balkon op mogen is al helemaal raar. Staat het op instorten, ofzo?” Vastberaden gaat hij samen met medebewoners aan de gang om in ieder geval een soort van genoegdoening te krijgen. “Wij willen nu een tijdelijke huurverlaging.”

Intermaris gaat samen met gemeente Purmerend en een adviesbureau een plan van aanpak maken om de constructie van de balkons definitief veilig te maken. “We hebben nog geen informatie op welke termijn de definitieve werkzaamheden worden uitgevoerd.”

Update: Hart van Nederland ging de volgende dag even lang om te praten mer de bewoners. Bekijk de aflevering hieronder:

Ook de Telegraaf kwam even een kijkje nemen:

Update: Balkonscene door Piet.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

2 commentaren

 1. Ongelooflijk.
  Staat er 1 te huur:
  Huurprijs: € 950,00 per maand+Servicekosten: € 50,00 per maand
  2-kamer appartement, woonoppervlakte: ca. 62 m2, bouwjaar: 2019
  Balkon aanwezig: Noorden (maar onbruikbaar dus)
  En bij hogere temperaturen heb je dan wel een gratis sauna, volgens de bewoners.

  Bouwinspectie!?!??!?

 2. Tuig van de richel intermaris. Louche bouwconstructie afwentelen op de bewoners

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: