Hart van de RegioPurmerend

Een donatie van 250 euro voor de Voedselbank dankzij mondkapjes

Purmerend – Toen bekend werd dat er in het openbaar vervoer mondkapjes gedragen moesten worden, kwamen er verschillende patronen in omloop zodat iedereen met een naaimachine thuis aan de slag kon.

Ook Tini de Groot-Buis uit Purmerend kroop achter de naaimachine om voor haar dochter en schoonzoon mondkapjes te maken. Ze maakte er vervolgens ook een paar voor haar kleinkinderen en kreeg de smaak te pakken.

Van allerlei stofjes die ze nog had liggen maakte ze een heel assortiment. Ze besloot ze via social media aan te bieden, want lang niet iedereen heeft tegenwoordig nog een naaimachine of weet die te gebruiken.

Er bleek veel vraag naar te zijn en nu maken veel mensen uit Purmerend gebruik van een mondkapje van Tini. Maar ze heeft ze ook met de post naar mensen uit andere delen van het land gestuurd. Ze vraagt drie euro per mondkapje en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de Voedselbank.

De totale opbrengst, inclusief het beetje extra dat sommigen gaven voor het goede doel, bedraagt inmiddels € 250 en zal deze week door Tini worden overgemaakt naar de Voedselbank.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

  1. Hartverwarmende actie: zal de Voedselbank blij mee zijn.
    Mevrouw Tinie mag trots zijn op haar initiatief.

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: