18.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
HomePurmerendDe minibieb van Linda: "Het is superleuk om boeken te delen"

De minibieb van Linda: “Het is superleuk om boeken te delen”

Purmerend – Al een paar maanden staat de minibieb van Linda de Groot in haar voortuin aan het Brunelhof 4 te prijken. Vanaf het begin dat de minibieb er staat is het een succes. Zelfs zo’n succes dat er in de minibieb geen boek meer bij kan. “Het explodeert vooral in mijn gangkast.”

In haar gangkast heeft Linda inmiddels een mooie voorraad van zowel kinderboeken als boeken voor volwassenen. “De een na de ander komt met tassen vol aan. Dus neem vooral boeken mee want ik kan ze makkelijk ook weer aanvullen.” Linda roept op om vooral boeken te blijven brengen. “Ik vind het superleuk om iedere keer te kunnen wisselen en nieuwe boeken neer te kunnen zetten. Dus als je iedere week hier langsloopt staan er iedere keer weer ander boeken in.

De motivatie van Linda om de minibieb te beginnen ligt vooral in het feit dat ze boeken gewoon geweldig vindt. “Ik wordt heel blij van boeken. Eigenlijk had ik veel boeken uit mijn huis gedaan maar door de minibieb merk ik dat door al die boeken die gebracht worden mijn huis weer bomvol ligt.” Zelfs de kinderen van Linda lezen de ingebrachte boeken op de meest rare plekken. “Zelf krijg ik hierdoor ook weer zin om te lezen. Vandaar de minibieb in mijn tuin, om vooral de boeken weer te kunnen doorgeven zodat deze weer gelezen worden of worden voorgelezen.”

Verleden jaar bracht Linda haar eigen boek Voorleesgedichten voor kinderen van 4 tot 10 jaar op de markt. Deze staat echter nog niet in de minibieb. “Ik ga van de week een gesigneerd exemplaar erin zetten. Kijken wie deze gaat meenemen.” Inmiddels heeft Linda weer inspiratie om nog meer gedichten te gaan schrijven. “Ik hoop dat daar van de zomer wat meer tijd voor komt.”

Voor meer informatie over het boek voorleesgedichten kijk je hieronder.

VOORLEESGEDICHTEN

​Houd jij ook zo van voorlezen en hoe je kinderen reageren op de verhalen en er helemaal in op kunnen gaan? Ook deze Voorleesgedichten kunnen je kinderen helemaal meenemen in een andere wereld, waar jijzelf én je kinderen van kunnen genieten. Wat zijn Voorleesgedichten? Voorleesgedichten zijn verhalende gedichten voor kinderen in de leeftijd van 4-10 jaar.

Eerder, tijden Reuring 2019, mochten wij meeluisteren met Linda met een verhaaltje over Eefje Eekhoorn en moeder Merel uit haar boek Voorleesgedichten.

Heb jij ook een minibieb in je tuin staan of weet je waar er 1 staat? Laat het ons weten via: [email protected]. Vermeld het adres waar die staat en eventueel telefoonnummer. Binnenkort komen wij dan met een artikel over alle minibiebs in Purmerend en Beemster.

Relevant artikel.

Minibibliotheken in Purmerend –

Purmerend – Ze staan op diverse plaatsen in Purmerend, minibiebs, kleine boekenkastjes op priveterreinen waar je boeken gratis kunt meenemen, lenen, ruilen of achter kunt laten. Met als doel om mooie boeken met elkaar te delen. Inmiddels staan of hangen er in Nederland al meer dan 1000 minibiebs.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.4 °
16.6 °
71 %
1.8kmh
96 %
vr
18 °
za
18 °
zo
21 °
ma
17 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.