6.7 C
Purmerend
woensdag 29 maart 2023
Home112Onderzoek wijst uit: Tamar (14) kwam vrijwel zeker om het leven door...

Onderzoek wijst uit: Tamar (14) kwam vrijwel zeker om het leven door aanrijding

Zuiderwoude – De 14-jarige Tamar, wier lichaam afgelopen zaterdag langs de weg werd gevonden in een berm aan de Zeedijk in Zuiderwoude, is hoogstwaarschijnlijk om het leven gekomen door een verkeersongeluk. Dat vermoeden bestond al, maar verder politie-onderzoek lijkt die aanname te bevestigen.

Er blijven nog veel vragen open in het onderzoek. Zo doet de politie doet een dringende oproep aan de verantwoordelijke bestuurder om zich te melden, nadat onderzoek afgelopen zondag in de berm geen nieuwe aanknopingspunten opleverde.

Bermonderzoek na dood Tamar (14) levert niets op, nog veel vragen over fatale nacht

ZUIDERWOUDE – Het bermonderzoek dat de politie gisteren uitvoerde op de Zeedijk, heeft geen nieuwe aanknopingspunten opgeleverd rondom de dood van de 14-jarige Tamar uit Marken. Er wordt nu vooral gezocht naar het antwoord op de vraag wat er zich precies heeft afgespeeld in die fatale nacht van vrijdag op zaterdag, toen de tiener in diezelfde berm rond 4.00 uur werd gevonden.

Gisteren zei politiewoordvoerder Menno Hartenberg al dat hij nog stille hoop heeft dat de automobilist zich meldt. “Je kan je bijna niet voorstellen dat je je hele leven met zo’n verschrikkelijk geheim moet leven.” 

Daarnaast wil de politie graag een beeld krijgen van wat er is gebeurd tussen 01.00 uur, toen Tamar voor het laatst gezien werd, en 04.00 uur. Op dat tijdstip werd haar lichaam gevonden door agenten, die juist naar Marken onderweg waren in verband met haar vermissing. 

Mensen op Zeedijk 

De politie roept daarnaast iedereen op die van vrijdag op zaterdag in de buurt van of op de Zeedijk is geweest om zich te melden. Dat houdt in dat ook mensen die niets gezien hebben, maar wel in de buurt waren,  gevraagd wordt zich te melden.

Ook wordt er nog onderzoek gedaan naar vier auto’s die eerder in beslag zijn genomen en verse schade hadden. De eigenaren van de voertuigen uit Uitdam en Marken zijn gehoord, maar zijn nog geen verdachte.

De politie spreekt vanavond over de zaak in de talkshow Op1. De talkshow begint om 22:25 uur op NPO1.

Overleden meisje gevonden langs weg bij Marken: politie onderzoekt remsporen –

Zuiderwoude – Een meisje is vannacht om het leven gekomen aan de Zeedijk in Zuiderwoude. Ze lag in het hoge gras van de berm. Mogelijk is ze aangereden, zegt de politie. Het meisje werd rond 04.00 uur gevonden door agenten die onderweg waren naar een andere melding.

Politie over dode tiener: ‘Zoekactie naar beschadigde auto, eerder op avond vermissing op Marken’ –

Zuiderwoude – De politie is op Marken en in Uitdam een grote zoekactie gestart naar een beschadigd voertuig, nadat vanochtend een dood meisje werd aangetroffen in de berm langs de Zeedijk bij Zuiderwoude. De politie denkt dat de tiener is aangereden. Na het ongeluk zou de dader zijn doorgereden.

Relevante artikelen:

Overleden meisje is 14-jarige inwoonster van Marken –

Zuiderwoude – Het meisje dat zaterdagmorgen overleden is aangetroffen op de Zeedijk in Zuiderwoude is inmiddels geïdentificeerd. Het betreft een 14-jarige inwoonster van Marken. Zij was in de nacht als vermist gemeld. “Het onderzoek zet zich in volle breedte voort.”, geeft de politie aan. De politie is op Marken en in Uitdam een grote zoekactie …


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6.7 ° C
7.2 °
5.6 °
85 %
0.5kmh
100 %
wo
13 °
do
12 °
vr
10 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.