8.1 C
Purmerend
dinsdag 28 maart 2023
HomeRegionaalMondkapje verplicht in delen van Amsterdam

Mondkapje verplicht in delen van Amsterdam

Amsterdam – Vanaf woensdag 5 augustus is het in delen van Amsterdam verplicht om een mondkapje te dragen. Het gaat, volgens de gemeente, om gebieden waar het krap en druk is en waar andere maatregelen onvoldoende uitwerking hebben gehad of leiden tot ongewenste economische effecten. De mondkapjesverplichting is een experiment en komt niet in de plaats van de 1,5 meter regel.

Het RIVM concludeerde onlangs dat het dragen van een mondkapje ertoe kan leiden dat mensen voorzichtiger worden en meer afstand houden tot elkaar. De Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland zal nauwkeurig in de gaten houden of deze gewenste effecten ook daadwerkelijk optreden. Op basis van deze informatie wordt besloten over de duur van de maatregelen en eventuele uitbreiding naar andere gebieden.

Vanaf woensdag 5 augustus

De mondkapjesverplichting geldt voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder, op straat en in winkels. De maatregel wordt gefaseerd ingevoerd en gaat op woensdag 5 augustus als eerste gelden in het Wallengebied, de winkelstraten Kalverstraat/ Nieuwendijk en op de markten op Plein ‘40-’45 en de Albert Cuypstraat.

Niet in sportscholen, horeca en musea

De mondkapjesverplichting geldt niet in inrichtingen waar al landelijke maatregelen gelden, zoals sportscholen, horeca en musea. Hier worden bezoekers namelijk al gedoseerd toegelaten, wat de kans op verspreiding van het virus verkleint.

Druktemaatregelen

Deze maatregel komt bovenop de maatregelen die Amsterdam al neemt op drukke plekken, zoals het instellen van eenrichtingsverkeer, het doseren van de toegang op de drukste momenten en de tijdelijke afsluiting van straten. Natuurlijk moet overal nog altijd 1,5 meter afstand worden gehouden. Hier wordt ook nog steeds op gehandhaafd. Ook ondernemers hebben een verantwoordelijkheid in de naleving van deze regels.

Gratis mondkapjes

Vanaf dinsdag plaatsen de gemeente Amsterdam borden in de aangewezen gebieden en worden winkeliers van postermateriaal voorzien. Tijdens drukke weekenden wijst een team van hosts op de mondkapjesplicht en deelt gratis mondkapjes uit.

Rotterdam

Ook in Rotterdam gaat dit gelden. Rotterdammers en bezoekers moeten verplicht een niet-medisch mondkapje in de winkelgebieden in het centrum, op alle grote markten en in de overdekte winkelcentra Zuidplein en Alexandrium dragen.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Waarschuwing (bron NH Nieuws/AT5 4 augustus); Boete van 95 euro voor niet dragen mondkapje in verplichte gebieden Amsterdam

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
8.1 ° C
9.4 °
6.7 °
69 %
1.3kmh
100 %
di
7 °
wo
12 °
do
13 °
vr
10 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.