Waterland

Nest slangen ontsnapt in Monnickendam; “geen reden tot paniek”

Monnickendam – Drie Rattenslangen zijn spoorloos na hun ontsnapping in Monnickendam. Dit weekend wisten in totaal zeven slangen zich uit hun gevangenschap te bevrijden, maar vier van hen werden al snel gevonden in de Oranjewijk in Monnickendam. Van de drie anderen ontbreekt nog ieder spoor.

“Inmiddels is bekend dat het om babyslangen gaat van ongeveer twintig centimeter. Met dit weer groeien ze misschien wel snel”, aldus Monnickendammer Yvonne Gras die ‘alarm sloeg’ om de slangen.

De slangen zijn nog jong maar kunnen 1,5 meter worden. De drie die nu nog spoorloos zijn meten twintig centimeter. “Er is geen reden tot paniek”, aldus stadsgenoot van de slangenhouder. 

Een volwassen exemplaar voedt zich voornamelijk met muizen. De Rattenslang is niet giftig maar wurgt zijn prooi. De dieren worden door liefhebbers als huisdier gehouden. Het is niet duidelijk hoe de slangen zijn ontsnapt.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.