5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomeBeemsterBeemster kleurt donkeroranje op het coronadashboard, twee clusters gevonden

Beemster kleurt donkeroranje op het coronadashboard, twee clusters gevonden

Beemster – Inwoners van de Beemster zijn ongerust nu bij meerdere mensen in de regio het coronavirus is vastgesteld. Het aantal meldingen is in ene snel gestegen. Volgens de GGD is er nog geen reden tot paniek.

De GGD meldt dat een deel van die stijging te wijten is aan twee bijeenkomsten waarna in totaal twaalf mensen besmet zijn geraakt. Dat zijn zowel directe als indirecte besmettingen. 

Wat de aard van die bijeenkomsten was kan een woordvoerster van de GGD niet zeggen, wel is duidelijk dat het om bijeenkomsten gaat die door individuen georganiseerd zijn.

Volgens de GGD is er vooralsnog geen reden om extra maatregelen te nemen in de Beemster. Wel worden mensen er nogmaals op gewezen zich aan de maatregelen te houden: anderhalve meter afstand tot elkaar, regelmatig handen wassen en bij milde klachten direct laten testen.

Kaaswinkel

De CONO-kaaswinkel in Westbeemster heeft vanwege het rondwarende virus in het gebied per direct de deuren gesloten, dat maakt Beemster Kaas bekend op Facebook

“Zowel voor de veiligheid en gezondheid van onze klanten, als voor onze collega’s in de winkel, en de kaasmakers in de kaasmakerij”, schrijft de kaasmaker in het bericht. 

Of er in de CONO-kaaswinkel besmettingen zijn vastgesteld is niet bekend. De winkel zegt te hopen zo snel mogelijk weer open te kunnen. 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Wat ik wil weten. Hoeveel mensen zijn ziek thuis, liggen in het ziekenhuis of op de IC van een ziekenhuis

  2. I.i.g. níet het gevolg van de Beemsterfeestweek.
    Hoofdbestuur meldde op 23 april 2020: streep door Beemster Feestweek 2020.
    Quote:
    “Stichting Beemster Gemeenschap heeft ook gehoor moeten geven aan het door de overheid opgelegde evenementenverbod tot 1 september en zet hiermee een streep door de Beemster Feestweek, kermis en kortebaandraverij.  
    Helaas zijn ook de horeca-ondernemers: Beemster Eetkamer, Café De Oude Munt en Brasa Beemster genoodzaakt om hun muziekprogramma’s en activiteiten te annuleren”.

    ***U bent wellicht klaar met Corona, helaas is Corona níet klaar met ons***

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.3 °
4.4 °
74 %
1.8kmh
99 %
wo
9 °
do
10 °
vr
11 °
za
14 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.