112Purmerend

FIOD neemt 7500 merkvervalste kleding en schoenen in beslag, loods in Purmerend doorzocht

Purmerend – De FIOD heeft op 13 augustus drie loodsen in Amsterdam, Purmerend en Zwanenburg doorzocht. In de loodsen werden ruim 7500 stuks merkvervalste kledingstukken, accessoires en schoenen aangetroffen, die in beslag zijn genomen. Het gaat om merkvervalsingen van luxueuze merken, zoals Versace, Dsquared, Stone Island, Moncler en Louis Vuitton.

Verdachten in dit strafrechtelijk onderzoek zijn twee mannen van 35 en 22 jaar uit Amsterdam. Eerder zijn beide verdachten op 24 april 2019 aangehouden in een onderzoek van de FIOD eveneens op verdenking van handel in merkvervalste goederen. Begin augustus van dit jaar ontving de FIOD een tip dat de handel nog steeds in volle gang was. Gisteren is niemand aangehouden.

Deze valse merkartikelen worden vernietigd. Het op de markt brengen – en dus ook weggeven – van merkvervalste goederen is een strafbaar feit. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

1 commentaar

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.
%d bloggers liken dit: