16.5 C
Purmerend
zondag 16 juni 2024
HomeRegionaalCode geel in Noord-Holland: vanavond kans op gevaarlijk weer

Code geel in Noord-Holland: vanavond kans op gevaarlijk weer

Regionaal – Het KNMI waarschuwt dat het vanavond flink kan gaan spoken. Er wordt onweer, hagel en harde wind verwacht. Voor de provincie Noord-Holland is code geel afgegeven. Dat wil zeggen dat er kans is op gevaarlijk weer. 

In Noord-Holland kunnen onweersbuien overtrekken, met mogelijk hagel en windstoten tot ongeveer 70 kilometer per uur. Code geel betekent: wees alert. Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. “Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is”, aldus het KNMI.

Code oranje in het zuiden

Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Brabant en Zuid-Holland code oranje uitgeroepen voor de komende uren omdat er onweersbuien kunnen voorkomen, lokaal met hagel (stenen van 2 tot 4 cm). Ook bestaat kans op windstoten tot 75 kilometer per uur en kan er mogelijk veel regen vallen in korte tijd, meldt het weerinstituut.

Code oranje betekent in de woorden van het KNMI: wees voorbereid. Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn.

In Limburg stonden in onder meer Brunssum zondagmiddag al straten blank. Ook waaiden veel takken van bomen.

Nog enkele warme nachten

De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26 graden in het Waddengebied tot 31 graden in het oosten en zuidoosten. Het KNMI rekent op nog enkele warme nachten. Vanaf woensdag gaat het af en toe regenen. Na zondag 23 augustus wordt het wisselvallig weer, met normale temperaturen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.5 ° C
17.8 °
14.4 °
71 %
4.9kmh
100 %
zo
16 °
ma
19 °
di
21 °
wo
17 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.