Regionaal

Code geel in Noord-Holland: vanavond kans op gevaarlijk weer

Regionaal – Het KNMI waarschuwt dat het vanavond flink kan gaan spoken. Er wordt onweer, hagel en harde wind verwacht. Voor de provincie Noord-Holland is code geel afgegeven. Dat wil zeggen dat er kans is op gevaarlijk weer. 

In Noord-Holland kunnen onweersbuien overtrekken, met mogelijk hagel en windstoten tot ongeveer 70 kilometer per uur. Code geel betekent: wees alert. Er is mogelijk kans op gevaarlijk weer. “Dit zijn weersituaties die in Nederland vaak voorkomen waarbij het raadzaam is op te letten, met name als men onderweg is”, aldus het KNMI.

Code oranje in het zuiden

Het KNMI heeft voor de provincies Zeeland, Brabant en Zuid-Holland code oranje uitgeroepen voor de komende uren omdat er onweersbuien kunnen voorkomen, lokaal met hagel (stenen van 2 tot 4 cm). Ook bestaat kans op windstoten tot 75 kilometer per uur en kan er mogelijk veel regen vallen in korte tijd, meldt het weerinstituut.

Code oranje betekent in de woorden van het KNMI: wees voorbereid. Er is grote kans op gevaarlijk of extreem weer waarbij de impact groot is en er kans is op schade, letsel of veel overlast. Dit kan heel lokaal zijn.

In Limburg stonden in onder meer Brunssum zondagmiddag al straten blank. Ook waaiden veel takken van bomen.

Nog enkele warme nachten

De maximumtemperaturen lopen uiteen van 26 graden in het Waddengebied tot 31 graden in het oosten en zuidoosten. Het KNMI rekent op nog enkele warme nachten. Vanaf woensdag gaat het af en toe regenen. Na zondag 23 augustus wordt het wisselvallig weer, met normale temperaturen.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.